Полицаи хванаха своя колежка да шофира във видимо нетрезво състояние след скандал на къмпинг "Златна рибка" до Созопол, съобщават от МВР.

Младата жена е служител на ОДМВР - Стара Загора. След случилото се срещу нея е образувано дисциплинарно производство, а тя е временно отстранена от длъжност.

Рано тази сутрин - около 5:10 часа, в близост до разклона за с. Равадиново, област Бургас, служители на РУ - Созопол спрели за проверка лек автомобил, управляван от жена. Тя е отказала да даде проба за алкохол с техническо средство, след което ѝ е издаден талон за кръвна проба, но не се е явила в определеното медицинско заведение. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Установено е, че употребилата алкохол зад волана е младши полицейски инспектор в 02 РУ - Стара Загора. Служителката на МВР е почивала преди това на къмпинг "Златна рибка" и е подала сигнал на 112 за възникнал скандал между лагеруващи.

При пристигане на униформени от РУ-Созопол, тя се е държала арогантно с колегите си и се намесила при изпълнение на служебните им задължения.

Управителят на къмпинга я изгонил, след което тя се качила на колата и я подкарала във видимо нетрезво състояние. Малко по-късно е спряна за проверка край Равадиново.