Катастрофата е станала на 20 февруари на бул. "България" в Русе, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Според прокуратурата събраните досега доказателства по делото сочат, че съществува реална опасност служителят на "Пътна полиция" в Русе да извърши друго престъпление и да се укрие - "обвиняемият е управлявал под влияние на алкохол, не е предприел каквито и да е действия за спиране на превозното средство и за оказване на помощ на пострадалата и е опитал да напусне произшествието".

Въпреки че е успял да излезе от автомобила си и е бил без наранявания, полицаят не е уведомил Спешна помощ и МВР за настъпилия инцидент, а е укрил намиращи се в него вещи, след което се е върнал в катастрофиралия автомобил, имитирайки нужда от помощ.

Мъжът е отказал да бъде изпробван за алкохол и да даде кръвна проба. Установени са обаче "очевидци на употребата на алкохол", чийто разпит предстои. Има и доказателства, че обвиняемият организира заминаването си на работа в чужбина.

Пътният полицай е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост, за което законът предвижда от две до шест години затвор. Прокуратурата е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването по случая продължава.