Комисията за разследване на авиационното произшествие с хеликоптер Ми-17 завърши своята работа с доклад за възможните причини, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Военната машина се разби на 11 юни в района на авиобаза Крумово край Пловдив. Тогава загинаха командирът на екипажа капитан Пламен Пантилеев и вторият пилот капитан Стоян Неделчев. Бордният техник Алексей Каменов бе ранен. Оказана му бе медицинска помощ в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив, след което бе транспортиран до Военномедицинска академия.

Дни след катастрофата военният министър Красимир Каракачанов заяви, че прокуратурата продължава да работи по две версии за инцидента - човешка грешка или техническа неизправност.

Сега докладът на комисията е готов, но от Министерство на отбраната съобщават, че документът е поверителен и ще бъде предоставен на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив. Окончателното заключение за причините за катастрофата ще бъдат дадени от Военно-окръжна прокуратура - Пловдив след приключване на досъдебното производство.

Междувременно тази сутрин от ВМА в добро здравословно състояние е изписан офицерският кандидат Алексей Каменов.