Вода е направила улеи, дълбоки до 1,7 м, под един от мостовете на автомагистрала "Струма", съобщи bTV.

Екип на държавното предприятие "Автомагистрали" пристигна на място и проверява има ли опасност за пътуващите по магистралата. Веднага започна запълването на рововете. "В момента се извършва рутинна операция, запълва се фуга с дренажен материал. Ще продължим утре с различна франция, за да може това да бъде покрито", заяви Стоян Беличев от "Автомагистрали".

Проблемният участък се намира под бившата АМ "Люлин", точно до село Мало Бучино.

Минаващата в близост река си е пробила ново корито под моста на магистралата и е изровила улеи, точно до носещите клони. Улеите са широки около 2 м. Вижда се как водата подкопава почвата, всичко това се случва в непосредствена близост до колоните на магистралата.

От Агенция "Пътна инфраструктура" са категорични, че опасност за съоръжението няма. "Това, което виждате над земята, е една малка част от самата колона. По цялото трасе на магистралата, дълбочината на пилотите е от 20 до 30 м. Колоната е повече под земята, отколкото отгоре. Няма опасност за нарушаване на здравината на съоръжението", посочи Румен Сечански, директор, Областно пътно управление - София. По думите им започват да разработват проект за отклоняване на реката, която си е направила път под магистралата.

Снимка: bTV