Учениците от Випуск 2024 година при Профилирана езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" в Ловеч се включиха в дарителската кампания в подкрепа на Павел Калев, който пострада тежко при катастрофата на 11 ноември на пътя Плевен - Ловеч. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация, като се позовават на Иванка Драгнева, психолог в гимназията.

Сумата от 3750 лв. вече е преведена по дарителска сметка за извършване на животоспасяваща операция на младежа. Средствата са събрани от учениците при организираните от випуска празници и фестивали в гимназията.

"Пазете духа на Езиковата и предавайте щафетата и на другите след вас" - с тези думи Иво-Константин Начев се обърна към съучениците си и им пожела да не спират да творят добрини.

19-годишният Павел Калев е единственият оцелял от пътнотранспортното произшествие на пътя Плевен - Ловеч в събота. При катастрофата тогава загубиха живота си трима души - президентът и основен треньор на Волейболен клуб "Олимпиец" Стефка Великова, и двама състезатели на мъжкия отбор - Симеон Симеонов и Калоян Минков.

Калев, който е студент от първи курс в Медицински университет Плевен, се нуждае от интервенционална кардиологична процедура, която не се покрива от НЗОК - поставяне на стент на низходяща гръдна аорта по повод дисекация. Животоспасяващата интервенция ще се извърши по спешност в частна болница и сумата е на стойност 5000 лева. Като след това му предстои операция на бедрена кост.

"Нека върнем Павел вкъщи здрав, усмихнат и още по-силен от преди! Нека покажем на семейство Калеви, че не са сами!", апелират приятели на Павел.

Има поставени дарителски кутии за събиране на средства за Павел Калев в магазин "Зора" - Панорама мол, Медицински Университет Плевен, СУ "Иван Вазов", ДКЦ "Авис Медика" ООД - регистратура.

Дарителската сметка е на името на неговата майка - Бистра Петкова Калева:

BG37 CECB 9790 1036 9818 00