19-годишен студент по медицина в първи курс на Медицинския университет в Плевен е един от пострадалите в катастрофата на пътя Плевен-Ловеч на 11 ноември.

В нея загинаха президентът на волейболния "Олимпиец" Стефка Великова и двама състезатели.

Тежко раненият Павел Калев има нужда от средства за животоспасяваща операция на аортата, обявиха във Facebook от СУ "Иван Вазов" в Плевен, на което момчето е възпитаник. По думите на семейството на момчето, Здравната каса не покрива интервенцията. 

Операцията - поставяне на стент на низходящата гръдна аорта по повод дисекация, ще бъде извършена по спешност в частна болница, а необходимата сума е 5000 лева.

От училището съобщиха, че вече има поставени кутии във фоайето на Медицинския университет в Плевен, такава днес поставят и в училището, което е завършил.

Кутия за дарения има и в магазин за мебели в търговския център "Панорама мол Плевен", такава ще бъде поставена и на мястото за информация в мола.

Освен състуденти, съученици и жители на Плевен на Павел Калев могат да помогнат и желаещи от цялата страна, като дарят на сметката на макла му Бистра Калева.

Сметката е:

Бистра Петкова Калева

BG37 CECB 9790 1036 9818 00

В катастрофата на 11 ноември на пътя Плевен-Ловеч, освен тримата загинали волейболисти, пострадаха тежко двама души.

Единият е Павел Калев, а другият е 50-годишният шофьор на едната кола, който се лекува в ловешката болница.