Турски ТИР помете патрулка на АМ "Тракия" край Пазарджик, двама полицаи са леко ранени, по-тежко е пострадал трети човек.

Инцидентът е станал на 67 км в посока Пловдив, след като в ранния следобед е бил подаден сигнал за самокатастрофил автомобил в платното в посока Пловдив, съобщи говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов пред Dir.bg.

На място веднага е изпратен автопатрул на Пътна полиция, който обслужва автомагистралата, и екип на Спешна помощ. Установено е, че в самокатрофилата кола има мъж, жена и малко момиченце. Предприети са действия по изваждането им и линейки, които да ги транспортират. Докато полицаите обезопасяват участъка и слагат сигнални конуси към тях се е приближил друг човек, чийто автомобил по същото време е бил аварирал и се е намирал в аварийната лента. Той започнал разговор с пътните полицаи, когато върху тях връхлита товарен автомобил ТИР с турска регистрация и удря много силно конусите и патрулния автомобил, който отскача в канавката.

Поради добро стечение на обстоятелствата полицейските служители са били извън автомобила и са успели да се отдръпнат. Благодарение на това те са с леки наранявания. Със сериозни травми на долните крайници е човекът, който е разговарял с полицаите от авариралия автомобил. Той е 45-годишен мъж от Пазарджик. Транспортиран е с линейка в МБАЛ - Пазарджик.

На място има екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Движението не е спряно, тъй като катастрофата не пречи на движението по автомагистралата. Въпреки това всички шофьори, движейки по платното в посока Пловдив, да се движат с повишено внимание, тъй като на мястото има много полиция за извършване на оглед на местопроизшествието, каза Мирослав Стоянов.