Катастрофа между три автомобила затвори пътя Плевен-Ловеч в района на Тенекиения хан. Четирима души са пострадали, между тях и две деца, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен Мариана Цветкова.

Сигнал за инцидента е постъпил в 13:52 часа. Незабавно към мястото на инцидента, който е станал в района на строежа на автомагистрала "Хемус", е изпратен полицейски екип. Установено е, че 80-годишен водач на "Ауди" е навлязъл в насрещното платно и се е ударил странично в "Нисан", управляван от 19-годишен. После "Ауди"-то се блъска в предпазна мантинела, и навлизайки в насрещното движение е връхлетяло на лек автомобил "Хонда", уточни Цветкова.

Вследствие на удара са пострадали водачът на автомобила "Хонда", който е на 49 години, както и спътниците му - 54-годишна жена и деца на 14 и 18 години.

На място са изпратени екипи на полицията и три линейки от Плевен и Ловеч, тъй като местопроизшествието e на границата между двете области.

Временно е преустановено движението на автомобили. Въведен е обходен маршрут през Баховица - Николаево - Ласкар - Ралево и обратно. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призоваха от АПИ

Снимка: Фейсбук групата I see you КАТ Област Плевен