Двама души загинаха, а други двама са ранени в катастрофа на пътя между Пловдив и Карлово в района на с. Черноземен към 15.20 ч. днес, съобщиха от полицията.

Според събраните до момента данни, микробус с пловдивска регистрация, който е пътувал от Карлово към Пловдив, предприел ляв завой, а движещият се след него мерцедес с врачанска регистрация го блъснал странично. В резултат бусът се завъртял и попаднал в канавка, а колата се ударила в ограда и паркиран автомобил.

Пристигналият на място лекарски екип само констатирал смъртта на 41-годишния шофьор на микробуса. Загинал е и 60-годишен пътник в Мерцедеса. В болница са откарани водачът на колата и друг пътник.

Снимка: ОДМВР - Пловдив

От УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха за Радио Пловдив, че един от мъжете е в тежко състояние, а другият е в съзнание и му се правят изследвания. В болницата очакват още един пострадал.

От полицията съобщиха, че са осигурени обходни маршрути. Автомобилите към Карлово е отклоняваха през селата Ръжево Конаре и Ръжево. Тези, които пътуват в посока Пловдив, преминават през с. Михилци и Хисаря. Вечерта движението бе възстановено.