Не можах да повярвам, че този човек мина все едно минава през предмет, аз така и помислих в първия момент, и продължи, не спря. Това сподели Виктория Енева, която е шофирала зад водача на колата, която блъсна балетиста Мартин Чикалов до Морската градина във Варна.

Както е известно, след инцидента водачът бе обявен за издирвана, а по-късно се е предал доброволно. Вече е с повдигнато обвинение, съобщава bTV.

Още снимки можете да видите тук>>>>

Протестно шествие, наречено "Поход за живот", организираха днес от Велоклуб "Спартак" във Варна. Около 200 души се събраха пред Общината и след минута мълчание за загиналите на пътя велосипедисти потеглиха на шествието. Проявата е провокирана от смъртта на Мартин Чикалов, балетист от Варненската опера, който бе пометен от автомобил край Морската градина на 10 септември и по-късно почина от травмите си.

Мъжът беше ударен от автомобил до пешеходна пътека в центъра на града. Шофьорът избяга от мястото на инцидента и се предаде след издирването му. Установено е, че той е без книжка, но с предишни провинения на пътя.

Сходен инцидент имаше и в Русе, където шофьор блъсна 13-годишен велосипедист и също избяга. За щастие пострадалото дете е живо и няма опасност за живота му.

Артистите и велоклубовете искат обезопасяване на пешеходните пътеки в рискови участъци и поставяне на полицейски патрули на скоростните отсечки.

Снимка: Булфото

Според велосипедистите новият закон за движение по пътищата не помага за безопасността на колоездачите и са нужни кардинални промени.