39-годишният велосипедист, който вчера почина в болница, след като беше блъснат от БМВ до морската градина край Летния театър във Варна, е Мартин Чикалов - талантлив балетист от Държавна опера - Варна.

Негови близки написаха във Фейсбук, че семейството му няма необходимите средства, за да изпрати детето си в последния му път. Заради това на входа на Операта, до охраната, е поставена кутия за събиране на средства за погребението.

Снимка: Facebook

"Войната по пътищата - превърна се във всекидневие, в суха статистика, част от новините. Страшна е, защото е резултат от манталитет, комплексарщина, безотговорност, агресия и пълна липса на уважение към другите. Още по-страшно е, че свикнахме с нея така, както свикнахме с простащината, арогантността и корупцията. Манталитет, който убива...", пише още в публикацията.

Инцидентът станал малко след 19.30 часа в понеделник. От полицията съобщиха, че варненско БМВ е помело колоездача, а шофьорът избягал пеша. Той изоставил автомобила със счупено предно стъкло.

Едва късно тази вечер от МВР обявиха, че водачът е задържан. По неофициална информация на БНР той се е предал сам в присъствието на адвокат.

"Това БМВ профуча пред басейна и щеше да се блъсне с един джип .. ето, че не след дълго е направил белята", е написал варненец в социалната мрежа след фаталния инцидент.

Межудвременно беше съобщено за нова катастрофа между кола и велосипедист. Той е бил тежко ранен на АМ "Черно море", на около 300 метра преди Варна, около 18.15 часа. 61-годишният колоездач е настанен в болница с опасност за живота. Изясняват се причините и обстоятелствата около произшествието, в което е участвал лек автомобил "Рено".