Спасители изведоха първите две момчета от групата, блокирана в пещера в Тайланд, съобщи "Ройтерс", като се позова на местни медии.

Те са изминали четири километра, за да се доберат до един от изходите. Двете момчета са настанени в импровизирана лечебница близо до пещерата, където са подложени на физически преглед.

Акцията по спасяването продължи и още две момчета от футболния отбор бяха изведени, така броят на спасените вече е четири. първоначално бе съобщено и за още две изведени деца, но тази информация досега не е потвърдена от официалните власти. Спасителите продължават работата си.

На 23 юни представители на властите откриха край входа на пещерата мотоциклет, велосипеди и спортна екипировка. От местен футболен отбор потвърдили, че намерените вещи принадлежат на група от 12 момчета на възраст между 11 и 16 години, водени от 25-годишен треньор.

Пещерата, която се простира на близо 10 километра, има няколко входа и изхода. Групата се оказала блокирана вътре, след като част от пещерата била наводнена заради проливни дъждове.