Украинският тир, участвал в катастрофата край Лесово, не е трябвало да бъде на пътното платно. Камионът е бил там два-три часа без никой да предприеме нещо. Това заяви за БНТ Станчо Димов - собственик на фирмата за пътнически превози, осъществила злополучната екскурзия до Турция, при която загинаха трима души, а 16 бяха ранени. По-рано днес Ямболският окръжен съд остави за постоянно в ареста 51-годишният шофьор на украинския ТИР.

Димов заяви, че е трябвало да се уведоми полицията по-рано за спрелия камион.

"Има сведения, че този ТИР е стоял там 2-3 часа. Можеше нещо да се направи. Някой да се обади на тел. 112, за да се избегне тази катастрофа", допълни той.

Собственикът на буса разказа, че преди катастрофата лек автомобил е ударил леко калника си в него. Хората са чукали по вратата на тира и се опитвали да събудят шофьора, но са останали с впечатление, че в кабината няма никой.

Според собственика на фирмата-превозвач загиналият водач на микробуса не е имал възможност да реагира. Нямал е шанс да оцелее при дъжда, мъглата и спрелия камион, и при, по думите му, "безхаберието" на тези, които поддържат пътищата.

Според Димов шофьорът на микробуса е бил добър водач и никога не е имал дори малки инциденти.

"Моля за съдействие от властите, защото ми се обаждат хора, които са пътували в буса, загубили са си документи, кредитни и дебитни карти. Звънели в полицията, те ги препращат към мен", каза още той.