Пробата за наличие на алкохол в кръвта на 36-годишния Антон А., който премаза майка с две деца и 40-годишен мъж на тротоара в каварненското село Белгун, е отрицателна. Все още се чакат резултатите от взетата проба за наркотични вещества, съобщиха от Апелитивната прокуратура във Варна.

Трагедията стана на 17 август около 17.20 часа в центъра на селото. В късния следобед Антон А. се качил на лекия си автомобил "Форд Фокус" и с висока скорост отишъл до близкото село Септемврийци, а после се върнал. По пътя към Белгун мъжът изпреварил с висока скорост друг автомобил. В центъра на селото обаче Антон изгубил контрол над колата, навлязъл в насрещната лента и преминал през тротоара. Блъснал се в ниска бетонна ограда, която преодолял, и се ударил в дърво. Колата се преобърнала от удара по таван, помитайки стоящите на тротоара три деца и трима възрастни. 30-годишна майка, две от децата й - на 1 г. и 4 м. и на 11 години, както и 40-годишен мъж умират на място. 

В различни болници са откарани трима пострадали - самият шофьор, 58-годишен мъж и 8-годишното братче на загиналите деца. 

Момченцето е настанено във варненската болница „Света Анна“ с фрактура на челюстта и травма на белия дроб. Състоянието му продължава да е тежко, макар и стабилно.

Пострадалият водач е настанен в реанимацията на МБАЛ в Добрич с тежка черепно-мозъчна травма. Той бе опериран и е в съзнание, но не е контактен.

В ортопедията там е и третият пострадал – 58-годишен мъж, който е с фрактура на ключица и шиен прешлен.

Действията по досъдебното производство под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич продължават.