Блъсналият момиче в София има 7 наказателни постановления, съобщи по Нова телевизия заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев. Те са били издадени за дребни нарушения. Всички са му били връчени и са платени.

Има и налагани глоби по фиш - за липса на колан, за невключени светлини. Издаден му е и един фиш за каране с превишена скорост през септември.

"Шофьорът е на 59 години, с учудващо малък стаж като водач. На над 40 години придобива книжка - опитът му не е толкова голям. Има нарушения в кариерата си като шофьор", уточни още той.

Водачът, който помете момичето на пешеходна пътека и след това се заби в спирка от градския транспорт, се намира в "Пирогов".

Междувременно директорът на "Пирогов" Валентин Димитров съобщи, че няма опасност за живота на шофьора. "Все още не може да се каже дали е бил под въздействието на алкохол или наркотици", каза лекарят.

"Мога да кажа, че няма соматични заболявания, няма травми, нито инфаркт или инсулт. Няма причина, поради която да смятаме, че това нелепо събитие е станало поради някакви здравословни причини", добави директорът на лечебното заведение.

Той потвърди първоначалното си становище от петък, че водачът е бил "наистина неадекватен".

"Това означава, че когато го приехме, човекът не знаеше къде се намира. Нямаше връзка с този свят. Но това може да бъде и във връзка със стреса", уточни още Димитров.

Тежкият инцидент стана вчера сутринта около 9.43 на бул. "Гоце Делчев" в близост до кръстовището с бул. "България. Линейката е пристигнала на място осем минути по-късно. За съжаление медиците само са констатирали смъртта на девойката.

Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че няма следи от спирачен път, но за късмет, не е имало чакащи на спирката.

"Момичето е влачено от камиона около 20 метра, а след това возилото се удря в спирката. Ограничението в участъка е от 30 км/ч. Като се има предвид къде е камионът, къде е тялото на момичето и къде е бил ударът - смятам, че скоростта е била висока", добави той.