Млади съпрузи от Трявна са загиналите при тежката катастрофа, станала вчера рано сутринта на пътя Габрово-Велико Търново, научи Dir.bg.

28-годишната Вероника и съпругът й Александър изгубиха живота си, след като джипът им "Нисан Навара" се обърна на завой в близост до крайпътното заведение "Бряста". Сигналът за инцидента бе подаден около 7 часа.

На завоя и при мокра настилка, колата на съпрузите е навлязла в насрещното платно, ударила се е в дига, след което се е обърнала на една страна. Най-вероятната причина е несъобразена скорост. По първоначална информация Вероника и Александър не са имали предпазни колани. Тялото на мъжа е излетяло от автомобила и намерено извън пътя на метри от обърнатия джип. Жената е била затисната от превозното средство. Спасители са извадили безжизненото ѝ тяло изпод него.

Вероника, която е родом от Видин, и Александър имат две малки деца - дъщеря на около 10 години и момченце, което още не е навършило 2. Семейството живее в Трявна.

Джипът, с който са пътували двамата, е със софийска регистрация, собственост на фирма. Брандиран с логото на компания за бързи кредити.

По случая е образувано досъдебно производство.