Локализиран е пожарът, пламнал вчера в района на полигон "Тюлбето" в землището на град Казанлък, съобщиха от Министерство на отбраната.

Пламъците избухнаха при унищожаването на невзривени бойни припаси, открити в землището на село Шейново. Огънят бързо се разрастна в рамките на полигона заради силния вятър и сухите треви. В неговото потушаване участват 80 военнослужещи от бригадата с един военен пожарен автомобил и две пожарни на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". В гасенето на пожара, който е в близост до вилна зона, се включи и вертолет Ми-17, който излетя в 17.18 ч. от авиобаза Крумово.

Днес, военнослужещи и техника от Сухопътните войски продължават да участват в гасенето по искане на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". На място 114 военнослужещи с осем машини от 61-ва Стрямска механизирана бригада, район Казанлък, оказват съдействие на служителите на пожарната.

Взети са всички мерки и няма опасност пожарът да се приближи до складове с боеприпаси.

Два хеликоптера Ми-17 с екипажи от 24-а авиобаза Крумово участваха в гасенето на пожара между 07.30 и 10.30 ч. тази сутрин. След като пожарът е овладян и не е необходимо повече гасене от въздуха, машините се завърнаха в района на авиобазата. Военнослужещите и техниката остават в готовност да реагират при необходимост.