Поклонението пред Ферарио Спасов ще е в много тесен семеен кръг, съобщиха от Община Ловеч като се позоваваха на семейството на футболния треньор.

Близките благодарят на всички, които с искрени слова предизвикаха вълна от състрадание и съпричастност. "Това ни помогна да преодолеем най-тежките мигове от сполетялата ни трагедия. Нашият баща, съпруг и дядо ценеше семейното спокойствие и времето, прекарано скромно, далеч от светлината на прожекторите. Най-съкровеното ни желание е да се разделим точно по този начин с него. Благодарим за разбирането!", казват от семейството на Ферарио Спасов.

Кметът на община Ловеч Страцимир Петков изпрати съболезнователен адрес до близките на трагично загиналия футболен треньор. В него той поднася своите искрени съболезнования на семейството за голямата загуба, съобщават от общинската управа.

В съболезнователния адрес се припомня, че професионалният път на Ферарио Спасов започва от Средното спортно училище в Ловеч, което завършва с отличен успех и сребърен медал на Министерството на народната просвета през 1981 г. Успехите му продължават като футболист в отбора на "Осъм" - Ловеч и "Спартак" - Плевен. След като завършва Националната спортна академия "Васил Левски", той поема подготовката на редица отбори, придобива и лиценз на УЕФА за треньор. Най-големите си успехи записва като треньор на ловешкия тим "Литекс". Отборът спечели Купата на България през 2001 г., а през 1999 и 2003 г. е финалист в турнира. С тези и много други професионални успехи той стана любимец на всички ценители на спорта.

"В личния си живот той беше олицетворение на скромност и честност, отдаден на семейството и приятелите си. Именно затова гражданите на Ловеч го ценяха и обичаха. Той беше изключителна личност и силен характер. Искрено вярвам, че неговият пример и уроците му ще останат в паметта и сърцата на всеки, който е бил свидетел на пътя му", казва още кметът Петков.

Ферарио Спасов загина на 11 ноември в катастрофа край Велико Търново на път към Ловеч.

Днес в Ловеч е обявен Ден на траур в знак на съпричастност и в памет на известния футболен треньор.

По този повод националният и общинският флаг на всички общински сгради и обществени места ще бъдат свалени наполовина. Заповедта отменя провеждането на всички публични мероприятия и забранява провеждането на тържества и радостни ритуали в траурния ден.