25-годишният Петър Здравков, който блъсна и уби с БМВ-то си балетиста от Държавната опера във Варна Мартин Чикалов, е купил лекия автомобил дни преди катастрофата за сумата от ...100 лева. 

Това стана ясно от договора за покупко-продажба, който бе публикуван в профила във Фейсбук на предишния собственик на колата Виктор Димитров. Той е сключен на 30 август т.г.

"Ако можете споделяйте, тъй като ме замесиха в нещо, което не съм извършил относно убития велосипедист на Летния театър. Името ми и снимките са пуснати във всякакви измислени страници от хора, които не са запознати. Това е договорът, който е абсолютно ясно доказателство, че не съм собственик от 30.08.2018. Благодаря на всички отзовали се", написа 22-годишният Виктор. 

В договора е записано, че шофьорът убиец е платил за колата 100 лева

Снимка: Facebook

39-годишният Мартин Чикалов бе пометен на 10 септември край пешеходна пътека на бул. "Осми приморски полк" в морския град. Шофьорът избяга, а въпреки усилията на лекарите, балетистът почина. Във вторник следобед - около 20 часа след инцидента, водачът Петър Здравков се предаде в присъствието на адвоката си. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и е задържан за 72 часа.

От полицията във Варна съобщиха, че Здравков има два акта за шофиране без книжка - през 2010 година, когато е бил още непълнолетен, и през 2017 г. 

Все още не са ясни резултатите от взетите кръвни проби на шофьора за алкохол и наркотици. Утре се очаква Варненският окръжен съд да гледа искането за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 25-годишния мъж.

Ако той бъде признат за виновен, предвиденото в закона наказание е от 3 до 15 години "лишаване от свобода". 

От Държавната опера във Варна съобщиха, че ще почетат паметта на Мартин Чикалов на 25 септември, когато в Летния театър ще се играе първият спектакъл за новия сезон, мюзикълът "Зоро", в който балетистът трябваше да танцува.

"Изключителен професионалист, незаменим колега и прекрасен приятел, Мартин вече не е сред нас. Но ние ще усещаме присъствието му в светлия спомен за него. Почивай в мир, Марти!", написаха колегите на загиналия млад мъж.