Самолет Боинг 737-800 на турската авиокомпания "Пегасус" (Pegasus Airlines) излезе от пистата на летище в Истанбул и се разпадна на три части. Изпод развалините изскочиха хора. Твърди се, че на борда е имало 177 души. Засега няма данни за загинали, съобщава вестник "Хюриет", цитирайки местните власти. 

Най-малко 136 души са пострадали при инцидента и са транспортирани в болници, след като машината е излязла от пистата на истанбулското летище Сабиха Гьокчен след кацането.

Впоследствие се разцепи на три части, предаде турският телевизионен канал НТВ, цитиран от БТА.

"Към момента 136 души са хоспитализирани в 18 болници", заяви валията на Истанбул Али Йерликая, като добави, че повечето от ранените "са добре, с изключение на един-двама".

Тежко ранени са двамата пилоти на самолета. Агенция Франс прес посочва, че двамата пилоти са турчин и южнокореец.

На място са били изпратени противопожарни и медицински екипи. В самолета е избухнал пожар, който е бил потушен от противопожарните екипи. Пътниците се евакуират от самолета.

Турският телевизионен канал НТВ съобщава, че в самолета е имало 175 пътници, сред които две бебета, и шестчленен екипаж. Министърът на транспорта Мехмет Джахит Турхан е съобщил, че няма жертви при инцидента. Министърът е посочил, че самолетът е излязъл от пистата след твърдо кацане.

След инцидента летище Сабиха Гьокчен е затворено за полети и самолетите се пренасочват към летище Истанбул.

Летище "Сабиха Гьокчен", което се намира в азиатската част на града.

От кадрите, които вече са достъпни в YouTube, се вижда, че корпусът е е разпаднал. Между отломките се вижда как пасажерите се опитва да излязат. 

Кадри в турски медии показват, че фюзелажът на самолета, както и част от него близо до опашката, са се откъснали. Пътниците са били изведени, докато самолетът лежал на трева до пистата.