Македонските медии разпространиха първи снимки от мястото на катастрофата на едномоторния самолет "Чесна", при която загинаха 49-годишният Георги Бошнаков, съпругата му Калина Корнажева и дъщерите им Биляна и Гергана. 

От Министерството на вътрешните работи на Македония съобщават, че останките от машината са намерени на около 5 километра северозападно от връх Солунска глава в планината Якубица. Телата на съпрузите и децата им са открити под отломките. Те са транспортирани в Съдебна медицина за аутопсия.

Телата на загиналите са открити сред отломките

Снимка: mkd.mk

"МВР изказва съболезнования на роднините на починалите и на всички граждани на България. Службите на МВР, Институтът за съдебна медицина и Комитетът за авиопроизшествия извършват оглед на място под ръководството на прокурор", се казва в официалното съобщение на вътрешното македонство ведомство. 

Междувременно управителят на летище Лесново край София Иван Янков съобщи пред bTV, че самолетът на Бошнакови е излетял в неделя в 13.04 ч. В него е бил само пилотът - Георги Бошнаков, който се е отправил към Летище София, за да получи разрешение за международен полет. 

Служителите споделят, че собственикът на чесната е бил един от първите наематели на летището.

"В неделя дойде, като ни каза на персонала, че отива до София и от София за Охрид със семейството си. Поддържа си летателната подготовка, като пилот е добър. Започнал е авиацията от начало и си купи по-хубав самолет", каза Иван Янков.

Той допълни, че не знае каква е възможната причина за инцидента.

Останките от чесната са намерени на около 5 км от връх Солунска глава

Снимка: mkd.mk

"Като бивш пилот от гражданската авиация, мога да ви кажа, че има всякакви ситуации във въздуха. Никой не може да каже в момента. Тези самолетчета, някои от тях са оборудвани и могат да летят в сложни условия, както се казва в авиацията - в облаци, в обледенения, в турбуленции, но тези самолетчета, за да може тези пилоти да ги управляват, трябва да преминат специален курс. Много сериозен е като човек, много отговорен е. Какво се е случило не знам. Много сериозен е като пилот. Питаше, интересуваше се", каза още управителят на летище Лесново.