Планинските спасители са открили тялото на 69-годишния Пламен Христов, който изчезна преди седмица в Пирин. До него е намерено и второ тяло, съобщи Нова телевизия.

От Планинската спасителна служба призовават никой да не издирва изчезналите през последните дни хора, защото това може да бъде много опасно.

"Призоваваме никой да не тръгва да търси Пламен, намерен е вече. Предполагаме, че тялото на втория човек е на някой, който вчера е ходил да го търси. Районът е много опасен, колегите са на място", съобщиха от ПСС-отряд Банско.

Двете тела са били близо едно до друго. Засега няма лице от района на Банско и Сандански, което да е обявено за издирване, а затруднява идентифицирането на второто тяло.

Двамата загинали мъже са открити в улеите на Влахина долина под връх Вихрен, каза за БТА дежурният спасител в базата в Банско. След двудневно прекъсване на издирвателната акция, тази сутрин тя е подновена. В нея участват планински спасители от Банско, в района се движи и група спасители от Сандански и Разлог, посочиха от ПСС - Банско.

Планинските спасители в Банско започнаха акция през изминалата седмица. По първоначални данни турист се е отправил към връх Вихрен на 26 декември и оттогава мъжът бе в неизвестност. Сигналът към ПСС е подаден към 18:00 часа на 27 декември и оттогава планинските спасители издирват изчезналия мъж.

Теренът, в който планинските спасители провеждаха акцията, е труднодостъпен и опасен, поради което в акцията беше включен и дрон. През изминалата седмица екип на ПСС - Банско проведе и втора акция в Пирин, след сигнал за пострадал турист.