Остава тежко, но стабилно, състоянието на двете деца, пострадали най-сериозно при вчерашният пътен инцидент в София. Лек автомобил блъсна 4 деца в района на стадион "Георги Аспарухов" и падна в канала, съобщи bTV.

Най-тежко ранените момче и момиче на 15 и 17-годишна възраст са настанени в "Пирогов". При удара те също са паднали от моста.

17-годишното момиче е с тежка височинна травма на кръста и няма никаква чувствителност на ръцете и краката. Опасенията на медиците са, че може да остане инвалид.

Момчето е с открита фрактура на крака и е било оперирано по спешност. Другите две момичета са с по-леки наранявания и остават за наблюдение в спешната болница.

Децата са прекарали спокойно нощта, заяви шефът на "Пирогов" Асен Балтов. Според него те като млади организми се възстановяват по-бързо. Момчето е оперирано в областта на колянното капаче и глезена, лекуващият лекар ме увери, че всичко е минало добре. 17-годишното момиче, което е най-тежко пострадало, има счупване на таза и подбедрицата. То ще бъде оперирано днес.Пострадалото 15-годишно момиче ще бъде изписано днес. Всички пострадали са без опасност за живота.

Балтов обаче се въздържа да дава прогнози за двете по-тежко пострадали деца. Това той каза, че може да направи едва в края на седмицата.

Шофьорът не е пострадал. Според първоначалната информация той е загубил контрол над колата си и така се е стигнало до инцидента. Според самия шофьор друга кола, преминала на червено, го е засекла и той да избегне удара, блъска децата. От Столична община обясниха, че причината е превишена скорост. Очевидци изтъкват като причина за ПТП-то сфетофара, който често заблуждава шофьорите.