Остава тежко състоянието на децата, блъснати от кола в София

17-годишно момиче е с тежка височинна травма на кръста и няма никаква чувствителност на ръцете и краката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такъв резултат при 50 км/ч не може да се получи. Преди две години по моя вина при завой на ляво от Опълченска по Тодор Александров по посока кино Арена стана катастрофа. Потеглих съвсем леко на полусъединител, след като бях изчакал в кръстовището преминаващите направо към мол София, когато иззад паравана от насрещно чакащи за ляв завой по посока ЦУМ изскочи с бясна скорост едно Ауди А8 L. Шофьорът избегна първоначалния сблъсък, но в крайна сметка го чукнах в задна лява врата. Започна да се върти, помитайки загражденията на ъгъла около метростанцията и свърши на средата на отсечката между Тодор Александров И Стамболийски със залепена за дувара на техникума задница. Цяло чудо, че нямаше хора на тротоара. Един човек да имаше, онзи в него щеше да се забие, както винаги се случва. Моите щети бяха - капак, калник, броня и фар за смяна. Аудито - цялото смачкано, с изкъртен заден мост и задни гуми, а предните свлечени от джантите. Естествено борчето каза пред ченгетата, че е карал нормално, но понеже нямаше трупове, оставаме на голите му думи.

сфетофар

двамата невинни от колата е редно да получат травмите, които са причинили на децата. съдбата си знае работата и ще ги очука скоро и качествено.

ТОЧНО ЗАТОВА МВР И ПРОКУРАТУРА МЪЛЧАТ !! А ДЕЦАТА ? Е, ЩЕ ГИ ПООПРАВЯТ ГОРЕ ДОЛУ . НО ТРЯБВА ДА Е ЯСНО - ПРАВОИМАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА НЕДОСЕГАЕМИ !!!

чие е милото брадато детенце?

Лекари тук и таме се намират да позакърпят хората но като нямаме съдии и читави закони то се едно че нищо нямаме.

Проблемът е липсата на контрол и чувството за безнаказаност. Това се отнася в еднаква сила за шофьорите, за цтроителните предприемачи и за циганите. Контрол трябва, контрол!

избихте децата си. Мутренска проста държава, бърза да остане без население. Жалко за Българията.

Само като видях лимузината и надписа 6.3 отстрани на калника, веднага ми стана ясно, че това е лимузина карана от мутра или синчето и. Няма как да повярвам че подобна машина, е била карана с 50 км/ч както твърди "шоферчето", още повече че същия не е успял дори да направи опит да спре, ами е скочил в реката! Обеден съм че е карал с поне едно 80 км/ч, а може и повече. Това че бил засечен от минаващ на червено, лесно може да бъде видяно, защото там има камери на светофара (дано да работят), вероятно е имало и доста свидетели.

Точно същото ми направи и на мен впечатление! Колата е Мерцедес CLS 63 AMG, двигателят е V8 с 514 к.с. Подобни коли се карат масово с превишена скорост, за да покаже собственикът колко е велик, а и самата кола предразполага към това.... Със сигурност в случая скоростта, която много се съмнявам да е била 50км/ч, е изиграла съществена роля, за да се стигне до тези тежки последици. Изобщо движение в градски условия с над 50 км/ч, освен ако не си на Цариградско или Околовръстното, е изключително опасно.... Направило ми е впечатление, че това ограничение масово не се спазва в София. Докато шофьорите не се дисциплинират, такива ужасни инциденти ще са ежедневие. Дано се възстановят дечицата!

Защо триете бе ? За КОГО работите бе ...платени труженички ???....

в тази държава няма закони или по-скоро има, но няма кой да ги прилага, защато органите не си вършат работата или я вършат селективно и под давление на някого! Затова аз съм казал, случи ли се нещо подобно на мой близък човек, има начини, нищо че е с Мерцедес последен модел и е син на някого - уточнявам, когато е ясно, че вината е негова, няма как да караш с 50 км. да имаш хиляди тракшъни и блокировки по автомобила и да ти поднесе по този начин. Ощ нещо - този е само на 20 г., т.е. никакъв опит няма. За мен ситуацията е ясна! Ето едно предложение към законодателния орган на РБ - да се ограничи възможността шофьори до 25 г.-30 г./над 65 г. или такива по-малко от 5 г. шофьорски стаж да карат автомобили с над 80 конски сили, гарантирам, че ще има ефект! п.п. една фирма за дограма беше ми взела парите и ме мота 3 месеца, видях накъде вървят нещата и отидох в офиса и почнаха да ме мотаят, казах че ще отвлека продавачката или да ми връщат парите, бях с двама доста респектиращи приятели, на другия ден ми върнаха парите, дори с лихва! В България е джунгла, разчитайте на себе си - зъб за зъб, око за око!

Жалко за децата, дано да се оправят напълно. Като гледам марката, модела и регистрационния номер на автомобила както и шофьорът му на 20 години - няма как да е карал с 50 км/ч. Такива карат масово с над 80 км/ч в града, дори и по улици, където ограничението е 50 км/ч и въобще не позволяват по-високи скорости. Със сигурност е карал с превишена скорост! Ако е бил карал с 50 км/ч, е можел да намали поне до 30 км/ч (нали тая машина има зверски спирачки, а би трябвало да има и система за аварийно спиране точно за такива ситуации). Тогава дори и да беше блъснал другата кола, която уж го биля засякла, щеше да има само леки материални щети и нямаше да има пострадали. По-възможно е да се е гонил с някой друг такъв подобен дебил (често се случва по ботевградско и по вл. вазов) и затова да е станала катастрофата. Интересно, че на снимките има двама шофьори, които с дрегер се тестват за алкохол. Значи и другия шофьор, който уж е засякал "нашия" човек, се знае кой е? Защо няма изказване от негова страна? Или кой е втория шофьор на снимките?

И да добавя: Той шофьорът сигурно е искал да каже "карах с максимум 150 км/ч", но единицата се е изгубила някъде из статиите.

Гледам, че в публикуваните снимки старателно се крие номера на автомобила, което не е типично при отразяване на катастрофи. Нищо не се споменава за самоличността на младия шофьор. Затова моля , който знае кой е шофьора да публикува името му, за да може да си направим изводи умишлено ли се спестява информация

Св8999.. има снимки някъде.

... ММ

и тоя ще се отърве.... гарантирано...

goose

"От Столична община обясниха, че причината е превишена скорост" Тези пък от кога си дадоха правомощия да определят подобни неща? И на база на какво определиха, че е с превишена скорост, имали са радар там нещо ли, експертизи ли са правили? Нещо ми смърди на "гузен негонен бяга" ...

Камерите по кръстовищата са на столична община !

скоростта може да се определи и по дължината на спирачния път

Верно ли ?? А като ABS не позволява да блокират колелата от къде го мериш ???????????

Крайно време някои индивиди да разберат , че ламирини се купуват , а човешки живот не !!!

Тази катастрофа не е станала с 50км/ч Има причина скоростта да е ограничена до 50

И при този случай и при случая с Местан става дума за: - отнето придимство - висока скорост на другия автомобил и - за неадобре сигнализирано кръстовище ( в случая с Местан на главният път няма ограничение до 60км/ч, както е практиката на други места)

Наистина ли? "Очевидци изтъкват като причина за ПТП-то сфетофара, който често заблуждава шофьорите."

с В етофар ето ти отговор Вече писах в други коментари , че тази светофарна уредба има заблуждаващ ефект, защото някои, които са спрели и не виждат светофара до тях, но виждат друг , който е за другото платно зад реката и като светне зелено, а то е за завиващите от центъра към жк Ст Караджа , се заблуждават и тръгват и стават тези удари там. Ако се сложи повтарящ светофар след платното , но преди реката , съм сигурен ,че ще се избегнат тези случаи за това място.

Очевидците са извадка на средно статистическия българин, който иска да се подмаже на тарикат с мерцедес.

Тази таратайка май е тотал?

Къде са записите от камерите, защо няма задържан, какво се случва?

В този сайт от 100 коментара 80 се трият, и то без да нарушават правилата. Това е цензура и мисля да пратя един поща на репортери без граници.

Защото трябва да мислиш и да се изразяваш, като модератора. Когато на смяна е модератор с опростена ЦНС. Трабва и ти да се изразяваш като него. Ако не те разбере, се засяга и те трие. И по възможност, трябва да се пише с прости и кратки съобщителни изречения, иначе, пак се засяга и пак те трие. За съжаление, повечето от модовете тук са биороботи, с опростена нервна система, защото на сайтаджиите, така им излиза по йовтинко.

За всеки рейсър заловен да кара с 20 км.ч. превишение - ефективна глоба и ремапнато скопяване на возилото за да не може да вдига повече от 100 км.ч.

Абе важното е мутрите и мерцедесите да са ОК, та покрай тях и ние да живуркаме, нали така?

Жалко за децата . Шофьора защо е на свобода , за поощрение ли или има АЛОО , АЛОО ? На колко години е , и по опасен ли е от 65 годишен ?

А по кой закон не трябва да е на свобода. Ако е в ареста за 24-48-72ч. какво ще промени това злата участ на децата ?

Всеки ден минавам поне по 2 пъти през това кръстовище и повярвайте ми - няма кола която да минава от там с 50 км.ч. А след притъмняване ако карате с по малко от 80 - 100 със сигурност ще ви натресат отзад и вие ще сте виновни ...

ПО закон, ако те ударят отзад са виновни винаги те с изключение на такива като този, които после ще кажат че си карал с 80 на задна да го удариш. После няколко обаждания и полиция и медии мълчат кой е? какво действие предприемат и всичко по реда си.

Моите наблюдения са, че из цяла София средната скорост вече е 80 км/ч. Поне аз като се движа със съответното ограничение е непрекъснато притискане отзад, бибкане, светкане, засичане. Но, нормално, такава е държавната политика, полицаите на топло по бюрата, плебсът нека се трепе.

Volkano

Аз на големите булеварди баварееца с под 100 не го карам (когато има възможност де). И най се дразня, разни баби като се влачат с пеесе в най-лявата лента.

Хахаха бил карал с 50?? СLS-MERCEDES 20 годишен е вдигал гири пред гаджето си с напомпаните джуки))))

На първо място, бързо възстановяване на децата! Доколкото чух сутринта, няма опасност момичето да остане инвалид. Дано да е така. Водачът на Мерцедеса и самото ПТП да бъдат разследвани от компетентните органи и при установяване на вина да се понесе според закона. Разбира се още преди да е приключило разследването "ние" сме готови с присъдата. Бил наркоман, бил връзкар, колата му била скъпа...Пробата за алкохол и наракотици е отрицателна. Този CLS е модел отпреди 10 години, за каква скъпа и лъскава кола бълнувате не знам.Обществото ни е озлобено към всеки с повече от 5 лв. в джоба. Лично аз не вярвам да е карал с 50км/ч, но за това си има експерти. Нека те да установят.

Обществото не е озлобено срещу с 5 лв повече, а срещу чувството на безнаказаност на някои.

това е тоя млад шофйор, на тех така им се пропагандира от малки да не зачитат чуждия живот!

Смотан, сприте с тези простотии за Комунистите! Комунисти няма от 89а, само тъпи мутри!

А какво стана с щерката на онзи с киселото мляко, забравих му марката? И тя беше убила някого с мощната си кола.

Каквото и с Местан. Скри се от пресата като срамна въшка.

Друг път се пише името и автобиографията до 10-то коляно, а сега не се казва кой е този? Колата негова ли е или не, само разбрахме, че се казва "шофьор водачев".

ВЕЧЕ Е ПРЕДЛОЖЕНА СУМАТА ЗА ПРИКРИВАНЕ НА СЛУЧАЯ !

Стависки уби 2 жени - ебе си Албенчето Местан уби дете - ебе си Шаринката Тоя осакати младежи - и тоя си ебе джукестата

А, тебе рошава гадино ,те "пожелаваме" всички останали ,пишещи в Дир-а.... Не се ли измори ,до кацаш на всяко дърво и от да скачаш от клон на клон и само да ...грачиш...едно и също ...

Светофарът заблуждава шофьора, ако последния е завършен олигофрен. Това, че някои същества с опростена нервна система гледат светофара, който е на моста и првминават на червено се случва постоянно.

Тази кола не е джип, както беше първоначалната информация.

Но пък е черна, което си доста близко.

Е, не е Jeep, без значение е всъщност. Не ми излиза от ума момичето с опасност от парализа.

Изключително трудна ситуация за цялото семейство. Дори не знам как да го коментирам. Най-вероятно има усет, само по лицето и единственото което може да движи са лицевите мускули. Отвратителна травма!!!

Да не блъсне другата кола, помел децата, даа колите са ценни, виж децата не толкова

Спират КАТ Стависки преди катастрофата за рутинна проверка - той пиян, те автограф му искат Луда работа

Хем дал толкова много пари за кола, която поднася при 50 км/ч, лятно време, хем светофарите го сбъркват, хем не ползва градския транспорт до летището. Парадокса на вселента!!!

в тая кола 100 се усеща като 50, значи да е карал с 90 максумум със 100

Оставете инцидента за секунда и си отворете малко очите, 20ет годишната мърда кара кола за 100 хилки , а четирите 17ет годишни сигурно нямат и обувки.. ето от тук започва всичко, къв е тоя стандарт , ква е тая африканска държава? и ся един 20 годишен наркоман както обикновенно ще направи на маймуни цялата даржавна машина! каквато е и всъщност....

Това е най-сладкото - да направиш на маймуни, цялата държава.

Я намали поне пет пъти цената на дръгела

Ченгесарите и прикриватурата за пореден път гнусно пърдят пряко от суджук и се чудят как с осраните си от подкупи задници да прикрият престъпника мамино синчею ох пак мирис на лайна и звучна пръдня от прикриватурата.

Много неприятно-от сърце им желая бързо възстановяване и никакви последствия за в бъдеще.Кой крив-кой прав,фактът е един.Четири деца са пострадали.Чух го водача на черния джип "Мерцедес".Според мен,твърде скъпа кола за толкова млад човек.И дълбоко се съмнявам,че е шофирал с 50 км./час,както твърди."Колата ми поднесе...."с 50,точно пък такава кола да поднесе.....без да е ледено отдолу.... Дано се оправят децата!

когато има предпоставка за ПТП водачите се стремят да избегнат удара. Но така се и втълпява в главите на бъдещите водачи. Мен също са ме удряли без да имам каквато и да е вина, особено когато някой от лента за наляво или надясно реши, че ще прецака чинно чакащите си в лентата си водачи и ще мине най отпред. По този начин притиска някой друг водач и той се натриса в мен. При което е виновен без вина! Този не му знам случая. Имало ли е или е нямало някои да минава на червено! Но въпроса ми е защо не си го е натресъл него, а се стига до ситуация, като тази?

Корупцията в КАТ ни убива !

Защо няма задържан(и) заради катастрофата? Пътно-полицейски шеф тази сутрин по ТВ: "Не мога да отговоря" ! Интересно: при двама установени учстници в ПТП, досъдебното производство срещу неизвестен извършител ли ще го водят??? Щото накрая може да се окаже, че виновни са децата, че в този момент са били там!!???

България само Стависки има право да убива с кола - той може кънки да кара

Купил си АМГ, да го кара с 50!!! Ама, трябва и такива да има.

В друг новинарски сайт пише: "Водачът на колата, причинител на ПТП-то, има 4 нарушения, 2 от които са за превишена скорост." Ако шофьорът е на 20, кога е взел книжка, как се е сдобил с такъв автомобил и кога е успял да натрупа толкова нарушения?

Ех ма като ми се изцепите така - светофара, който често заблуждавал - абе журналя, какво точно имате предвид - какъв е тоя светофар и как точно заблуждава, много съм любопитен, не го знам тоз светофар - някъв специален ли е?

Вече писах в други коментари , че тази светофарна уредба има заблуждаващ ефект, защото някои, които са спрели и не виждат светофара до тях, но виждат друг , който е за другото платно зад реката и като светне зелено, а то е за завиващите от центъра към жк Ст Караджа , се заблуждават и тръгват и стават тези удари там. Ако се сложи повтарящ светофар след платното , но преди реката , съм сигурен ,че ще се избегнат тези случаи за това място.

Никой не говори за това че веднага след инцидента промениха парапетите и мантинелите а чрез тях можеше да се изчисли скоростта на удара. И повярвайте обжалването на експертиза след демонтирането на тези мантинели е детска игра завсеки нормален адвокат.

Какво по-голямо наказание от това 17-годишно дете да остане парализирано за цял живот? Този дрисльо с мерцедеса и с пръдлата с напомпаните джуки, да плати лечението на това дете и след това да плаща издръжка цял живот на детето!

Нали на такива кръстовища има поставени камери; до сега трябваше да стане ясно кой кум, кой сват кой "брат'чед"" на булката. Или това с камерите е за балъците

,, сфетофара,, - папата,що си не прибра версийте,

… вирисиИте ...

вересиите /от вересия/