Лек автомобил "Фолксваген Голф" се запали на изхода на Шумен по време на движение, а трима души са пострадали, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал в района на хиподрума в града.

По първоначална информация пламналата кола е с шуменска регистрация. В нея са пътували трима души - водачът и двама пътника, които са от село Вълнари. Те са с различни степени на изгаряния, по първоначални данни - с 20, 30 и 40 процента. Екипи на Спешна помощ ги транспортират към Варна.

На място на произшествието са екипи на пожарната, полицията и спешна помощ. Движението е спряно и се извършва оглед. Все още няма информация за причините за инцидента.

Един човек е загинал, а 38 са ранени в катастрофи през изминалото денонощие. Това съобщават от пресцентъра на МВР. В страната са станали 22 пътни инцидента. В столицата са регистрирани пет тежки и 14 леки пътни произшествия, при които са пострадали 6 души.

Според статистиката на МВР от началото на месеца в страната е имало 264 пътнотранспортни произшествия с 23 жертви и 470 ранени. От началото на годината досега катастрофите са 2736, загинали са 216 души, а 3628 са ранените. При сравнение с реалните данни за загиналите (204) през същия период на 2022 г., се отчитат с 12 повече загинали участници в движението по пътищата през 2023 г.