Това съобщи шефът на Областната дирекция на МВР в Смолян комисар Кирил Хаджихристев, цитиран от "Фокус". Той лично е бил на мястото на инцидента още тази нощ.
Причината за тежката катастрофа е шофиране с несъобразена скорост от страна на шофьора, като колата се е движила с над 180 км в час. Водачът изгубил управление и колата се удря в бетонна подпорна стена и излита в обратна посока. Спирачният път на колата е бил 40 метра, съобщиха за Дир.бг от пресецентъра на ОДП -Смолян.
Екипи на пожарната и Гражданска защита са рязали колата, за да извадят пострадалите.
23-годишният Огнян Митков Блатев и приятелката му - 20-годишната Румяна Милева са настанени в Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ – Смолян.
Румяна е постъпила с тежък травматичен шок, фрактура на черепа, контузия на гръдния кош, фрактура на две ребра, пневмоторакс, белодробна контузия, фрактура на таза, фрактура на лъчевата кост на дясната ръка. Момчето е с контузия на главата, фрактура на лицевия череп, контузия на гръдния кош, контузия на черния дроб и счупен глезен. Има опасност за живота и на двамата, съобщи Анита Чолакова, пресаташе на смолянската болница.
Колата - „Ситроен Ксара”, е смачкана до неузнаваемост. Според комисар Хаджихристев, става дума за безотговорно отношение от страна на шофьора, който се е движил със скорост четири пъти по-висока от допустимата за населеното място.
Причините за катастрофата са в процес на изясняване. На водача е взета кръвна проба. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство.

Вижте снимки от катастрофата