Инцидентът стана към 14.30 ч., на 137-ми километър - между селата Войводиново и Трилистник, когато лек автомобил се блъснал в билборд, скъсал металната мрежа край пътя, преобърнал се вдясно в канавката и се запалил след избухване на газовата бутилка.
Изпратените на място служители на сектор "Пътна полиция" и на звеното "Пожарна безопасност и спасяване" първоначално не можеха да уточнят дори марката на катастрофиралия автомобил.
По-късно огнеборците са извадили един овъглен труп на мъж, съобщи "Фокус". След сблъсъка с билборда шофьорът е бил затиснат и не е могъл да излезе от автомобила, който според очевидци е "Фиат Типо". На мястото на инцидента спрели четири-пет автомобили, хората от тях са слезли и са се опитали да помогнат на водача. Той бил в съзнание и е казал, че в колата пътуват двама души. Служител на пожарната каза, че вероятно човекът е бил в шок и заради това не е подал вярна информация за пътуващите в колата.
За минути автомобилът се е възпламенил в резултат на искра, която запалила газовата уредба. Спрелите да му помогнат опитали да погасят пламъците с пожарогасители, но не успели.
Извършен е оглед на 70 метра около мястото на катастрофата и не е открит друг труп. В изгорелия автомобил е намерена риба. Това кара служителите на пожарната да предполагат, че човекът се е връщал от риболов. Автомобилът е със софийска регистрация. На около 20 кв. метра около автомобила всичко е изгоряло. Газовата бутилка е изхвърчала на около 20 метра от автомобила.
Движението в района не е затруднено, въпреки че трафикът в посока София се извършва в едната лента на платното – най-лявата, и се регулира от полицаи. Няма задръстване.
Полицията във Враца пък пренасочи следобяд движението между Мездра и София през град Своге от 15,30 ч., съобщиха от пресцентъра на МВР. Специалната организация на движение се налага, защото два ТИР-а се се сблъскали на пътя Мездра-Ботевград преди село Новачене. Вследствие на инцидента тухлите, които е превозвал единият камион, са се разпилели на пътното платно. Инцидентът е станал в 13,10 ч. Няма пострадали.

Вижте още снимки