Катастрофата е станала около 21.15 часа в понеделник на първокласен път София-Плевен, при пътен възел град Долна Митрополия, в посока Русе. Автомобилът напуснал пътното платно и се ударил челно в циментов стълб на мост, след което се запалил. До пристигането на огнеборците колата изгоряла напълно. След като пламъците били потушени, на предната лява седалка бил намерен обгорелият труп на водача. Все още не са изяснени причините за катастрофата.
Повече от 12 часа никой не вдигна трупът, предаде Стандарт нюз.От съдебна медицина и от спешната помощ отказали да го приберат, линейка идвала и се върнала празна, твърдят очевидци. Според пресцентъра на полицията овъгленото тяло е неидентифицирано. По данни на АСН мъртвият е 19-годишния Петко Сергеев от с. Божурица. Такова безчовечно отношение няма и към атентаторите в Ирак, кръстеха се оставени да пазят полицаи. Мъжът се забил с висока скорост в колона на надлез и колата – дизелов „Фолксваген Голф”, пламнала. Повече от половин час никой не се обадил в полицията за катастрофата. Спрян от катаджии шофьор разказал за горящ автомобил.
Загиналият Петко се оженил наскоро, родителите му работят в Кипър, разказаха в родното му село. Той потеглил с колата без да вземе документите с шофьорската си книжка.
Вижте снимки