Инцидентът станал близо до града, когато 31-годишен водач губи управлението на шофираната от него "Мазда" с плевенска регистрация, в която вози още  Живка Гичева и 28-годишната й дъщеря  Владимира Клянева. В прохода Боаза автомобилът навлязъл в насрещното платно и се ударил във варненски камион "Рено",  шофиран от 51-годишен варненец.
Водачът на лекия автомобил, който е приятел на дъщерята на Гичева, е шофирал с несъобразена с пътните условия скорост, след което се е ударил челно в товарния автомобил, съобщи БНР.
Гичева, заедно с двамата ранени, е откарана в болница в Търговище, където е починала. Нейната дъщеря е настанена в болница с фрактура на двете бедра и наранявания в главата, с опасност за живота.  В болница е и водачът на катастрофиралата мазда, няма опасност за живота му.
Живка Гичева е популярна от близкото минало телевизионна водеща, продуцент на предаването "Защо не!" по БНТ и водеща на предаването "Вариант 3". Родена на 25 юли 1957 г. Завършила е телевизионна журналистика в МГУ - Москва. Има над 10 години професионален стаж като тв журналист, сценарист и продуцент. От 2000 г. се занимава с корпоративен и политически PR, има собствена бизнес рубрика във в. "Банкер", работи като изпълнителен директор на ТВ "Здраве" и е един от създателите на тв проекта "Макс ченъл". Автор на повече от 20 документални филма за българите в чужбина и на повече от 30 документални филма от поредицата "България днес".
Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до близките на Живка Гичева, съобщиха от правителствената информационна служба.
„Приемете искрените ми съболезнования за тежката и нелепа загуба. Трудно е в такъв момент да се намерят думи на утеха. Признавам, че и за мен ударът е много тежък и дълбоко споделям болката ви”, написа министър-председателят Бойко Борисов. „Винаги ще помня Живка не само със забележителните й журналистически постижения, но и с непринудеността и несломимия й дух. Тя ще остави болезнена празнина у всички нас и ще ни липсва много. Затова искрено вярвам, че ще съумеете да съхраните нейния житейски пример, защото той е безценен. Покланям се заедно вас пред светлата й памет”, се казва още в съболезнователната телеграма на премиера Бойко Борисов до близките на Живка Гичева.
"Няма думи, с които може да се изрази голямата болка в сърцата ни. За мен е трудно да говоря в минало време за Живка Гичева, която обичаше живота и с яркия си публицистичен талант неуморно търсеше да покаже доброто и обичта. Нейният живот е пример за всеотдайност и професионализъм. Всички ние ще помним любовта и енергията, които тя посвети на телевизията - с работата си в нея тя спечели не само награди, но и безусловната обич на зрителя. Поклон пред светлата й памет!" Това пък се казва в телеграма до близките на  Живка Гичева, изпратена от министъра на културата Вежди Рашидов.

Вижте на снимка мястото на катастрофата