Две последователни катастрофи в района на 156 км от магистрала "Тракия" затрудниха сериозно движението в посока София тази вечер. За щастие, няма сериозно пострадали или жертви, a общо четирима души са прегледани в старозагорската болница. 

При първия инцидент около 18:50 часа в полицията в Пловдив е постъпил сигнал, че камион, управляван от 45-годишен шофьор, е застигнал и ударил друг, управляван от мъж на 51 г. Вторият камион се качил на мантинелата

Към мястото била насочена линейка от старозагорския Център за спешна помощ, управлявана от 53-годишен шофьор. Минути след като пристигнала на място - около 19:30 ч., линейката спряла в аварийната лента, за да може екипът да помогне на шофьор на ТИР. Тогава била ударена от трети товарен автомобил, управляван от 36-годишен водач. При удара в задната част на медицинския автомобил той се преобърнал и изправил отново на гумите си.

От първата катастрофа няма сериозно пострадали, а лекарката в линейката е с леки охлузвания. След множеството удари общо пострадали са четирима души са прегледани в университетска болница в Стара Загора

Най-сериозно е пострадал шофьорът на камиона от втората катастрофа. По предварителни данни той е с фрактура на ръка. Предстои мъжът да бъде тестван и за употреба на алкохол. Пробите на останалите участници са отрицателни.

До приключване на огледа движението към София се пренасочва от 165 км към селата Оризово - Опълченец - Белозем - Шишманци и на 150 км. се излиза на магистралата.

Според потребител във Facebook групата "Магистрала Тракия" се е образувала километрична опашка.