Камина се е взривила вчера на хотел в Пампорово, съобщиха от полицията в Смолян. Инцидентът е станал около 13 часа в сряда. Няма пострадали туристи, тъй като в помещенията не е имало посетители, съобщиха от полицията в Смолян. 

От ударната вълна са счупени прозорци и врати, разрушени са стени. Предполага се, че причината за аварията е техническа неизправност на отоплителния уред. 

При пристигането на екип на пожарната рецепционистката, която е станала свидетел на взривяването, вече е била изведена от сградата от собствениците на хотела.

Взривилата се камина е с водна риза, с която е отоплявала част от хотела.

Полицията разследва причините за инцидента. Името на хотела не се съобщава. 

Директорът на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Смолян Симеон Цървуланов коментира, цитиран от "Марица", че причината за инцидента може да се изясни с техническа експертиза. 

От полицията в Смолян съобщиха и за пламнал товарен автомобил в маданското село Мъглища. Причината е била късо съединение. Нанесени са материални щети, няма пострадали хора.

Общо 90 пожара са ликвидирани в страната през изминалото денонощие, съобщиха по-рано от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Пожарникарите са реагирали на 113 сигнала за произшествия.