Икономистът Владимир Каролев ще бъде изписан от "Н.И.Пирогов" и преместен в друга болница.

"Няма промяна в състоянието на г-н Владимир Каролев, който продължава да е в състояние на кома", заяви проф. д-р Николай Габровски, началник на клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", съощиха от лечебното заведение.

"Каролев е в стационирано състояние. Той реагира на външни дразнители, но състоянието му изисква поддържащи грижи и му предстоят месеци на възстановяване. През следващата седмица Каролев ще бъде изписан от "Н.И.Пирогов", за да постъпи в друго лечебно заведение, избрано от неговото семейство, за рехабилитация", допълват от лечебното заведение.

Мултидисциплинарен екип на "Пирогов" положи огромни усилия, които доведоха до стабилизиране състоянието на г-н Каролев след инцидент на 8 май 2021 г. в планината, казват от лечебното заведение.

Каролев е в кома вече четвърти месец след като пострада в Пирин планина. Той изчезна, докато кара сноуборд. През нощта на 10 май бе подаден сигнал, че е открит. Предполага се, че Каролев се е наранил след падане в планината, продължило около 400 метра.  Организирана бе тежка транспортна акция и бе предаден на Спешна помощ с множество травми. Той не е бил в съзнание, изнесен е на ръце.

Близките му са категорични, че ще направят каквото трябва, за да може Каролев отново да се върне към нормалния ритъм на живот и обмислят - дойде ли в съзнание, да го преместят в подходящо лечебно заведение в чужбина.