Голям пожар горя близо до бургаското селскостопанско летище "Сарафово". В непосредствена близост до него се намира и гражданския аеропорт.

Около 18.54 ч. днес е получено съобщение за пожар в района на складова база "Вромос", разположена по пътя за кв. "Рудник" срещу завод "Керамика", съобщиха от МВР.

Огънят е обхванал около 1500 кв.м. едноетажна сграда, в която се модифицират автомобили за повишаване на проходимостта им (off road клуб "Вромос").

Вижте снимки >>

На място дойдоха три противопожарни автомобили от Първа и Втора Районни служби - Бургас, и един автомобил от Летище бургас с общо 14 души, както и полицейски екипи.

Към 21 ч. бе получена информация, че пожарът вече е локализиран. Спасени са два фургона, в които се е помещавала администрацията на база "Вромос", малко багерче и един джип. Опасността огънят да се прехвърли към други постройки е неутрализирана.

Покривната конструкция на едноетажната сграда с площ около 1500 кв. м. е изцяло изгоряла.

При огледа, който ще се извърши в светлата част на денонощието, ще се уточнят в детайли нанесените от инцидента щети. Все още причините за възникналия пожар се изясняват.