Благоевградската хематоложка д-р Весела Попова-Чолакова е една от жертвите на катастрофата, блокирала преди два дни главния път Е-79 край Симитли, съобщи местният сайт "Струма".

Инцидентът стана на 23 октомври при разклона за симитлийското село Полето. Според полицейския бюлетин около 14 часа в понеделник преди пътен възел "Брежани" лек автомобил "Хонда", управляван от 70-годишна софиянка, движейки се от Симитли към Кресна, е предприел завиване наляво, без да се убеди, че не е изпреварван от движещо се след него друго МПС, в резултат на което, навлизайки в насрещната пътна лента, е блъснат в задната лява част от джип "Мерцедес" с 62-годишен водач, който в този момент е изпреварвал колона от автомобили.

След удара лекият автомобил "Хонда" е излязъл вляво извън пътното платно и се е спрял в крайпътни храсти. В резултат на инцидента на място е загинала 70-годишната шофьорка на "Хонда"-та, а 74-годишната лекарка е транспортирана в спешно-приемно отделение на МБАЛ - Благоевград. Дежурните лекари реаниматори са я интубирали, но не са успели да спасят колежката си, която била с тежки травми.

Оказа се, че в злощастния ден д-р Попова-Чолакова отивала със своя близка от София на спа почивка в курортното село Баня.

Тестовете за алкохол и наркотици на шофьора на "Мерцедес"-а са отрицателни, съобщиха от полицията.

"Д-р Весела Попова-Чолакова е единственият хематолог в Благоевградска област. Лекар с дългогодишна практика, работила в болницата и на кабинет, помогнала на много хора", заяви председателят на РК на БЛС в Благоевград д-р Георги Георгиев.

Д-р Попова е била енергична и до последно е преглеждала пациенти в кабинета си в поликлиниката. С нейната кончина областта остава без специалист по хематология.