Две жени загинаха при челен сблъсък между два автомобила на главен път Е-79 при разклона за симитлийското село Полето. 

Жените са пътували в автомобил, койтo идвал от Благоевград по посока Кресна, предаде bTV. Шофьорката се опитала да завие наляво, когато в насрещното движение се появил джип, който изпреварвал останалите коли. Той се ударил челно в колата, в която били двете жени. Автомобилът им излязъл от пътя и паднал в канавката.

Шофьорката е издъхнала на място, а спътничката й, която е на около 70-годишна възраст, е транспортирана в благоевградската болница в критично състояние. Въпреки усилията на лекарите пострадалата е издъхнала.

Според местни медии двете жени са майка и дъщеря, като загиналата на място е лекарка.

Заради инцидента главният път Е-79 беше затворен за движение и в двете посоки в района на Симитли, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград. По трасето се образуваха километрични опашки от тежкотоварни автомобили, които трябваше да изчакат на място.   

В посока "Кулата" леките и лекотоварните автомобили се пренасочваха през град Симитли, а в посока София - през Крупник. Малко след 17 часа пътят беше отворен. 

Заради друга катастрофа - по пътя между Петрич и Сандански в района на Сандански, движението временно се осъществява в една лента. 

През последното денонощие един човек е загинал, а 29 са ранени при 21 тежки катастрофи в страната, съобщиха по-рано от МВР. От началото на месеца са станали 436 пътнотранспортни произшествия с 34-ма загинали и 539 пострадали.