Волтова дъга е поразила двама служители на Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), докато са извършвали планирана проверка на контактната мрежа край Видин, съобщиха от компанията. Движението на влаковете в участъка Димово - Видин е преустановено. Пътниците ще бъдат превозвани с автобуси.

Около 10 часа двамата работници на Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) са извършвали планирана проверка на контактната мрежа в междугарието Срацимир - Разделен пост Видбол (7-ма жп линия Мездра - Видин, в близост до Видин). При спряно влаково движение служителите на Енергосекция - София попадат под волтова дъга, посочват от НКЖИ.

Свидетели на инцидента, разказват, че мъжете са работили на подвижна вагонетка за ремонт по жп линията. Ток удря първия, вторият мъж се опитал да му помогне и също е пострадал.

Двамата пострадали работници са Альоша И. ( на 58 г.) и Валери Д (на 61.г). 58-годишният работник е в тежко състояние, има над 80 процента изгаряния, интубиран е и с включени банки, придружаван от реаниматор, пътува с линейка към Клиниката по изгаряния в "Пирогов". Другият е настанен в отделението ОАРИЛ на видинската болница в среднотежко състояние и над 10 процента изгаряния, в съзнание и извън опасност за живот, каза директорът на Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" Ивета Найденова, цитирана от БТА.

На мястото на инцидента се извършват следствени действия, има и представител на Инспекцията по труда.