Локомотивен персонал беше наказан за неспазване на правилата за движение на влаковете, съобщиха от пресцентъра на "Български държавни железници - БДЖ".

На 19 октомври т.г. локомотивният персонал на пътнически влак 8601, движещ се по направление София - Бургас, е допуснал нарушение на установените правила за движение на влаковете, като е създал опасност от инцидент.

При влизане на композицията на втори коловоз в гара Караджалово, локомотивният машинист не е спрял пред затворения изходен сигнал, подминал го е и в резултат на което е срязана стрелка. В същото време от срещуположната страна на трети коловоз преминавал пътнически влак 10 260, като двата влака се разминават на минимално разстояние един от друг, уточняват от железниците.

При създалата се ситуация няма пострадали пътници и нанесени щети на подвижния железопътен състав. Закъснели са шест влака с общо закъснение от 357 минути.

На машиниста и помощник-машиниста са наложени дисциплинарни наказания за нарушението - отстранени са от извършване на дейност по управление на подвижен железопътен състав.