Два автомобила се сблъскаха челно на пътя Плевен-Бяла, за щастие, няма загинали хора. Ранен е единият шофьор, който е откаран в болницата във Велико Търново, съобщава полицията в областния град.

Катастрофата между лекия автомобил и джипа е станала в района на разклона за селата Масларево и Вързулица по обед - сигналът е получен около 12:45. Вероятната причина за катастрофата е отнемане на предимство, понеже единият автомобил се е движел по път без предимство.

Инцидентът затрудни движението в участъка, а по двете коли има сериозни щети, съобщи БНТ.

Друга катастрофа в празничния ден се размина без жертви. Тя е поредната от серия пътни инциденти с мигранти - 8 нелегални чужденци са се возели в автомобил, когато той е самокатастрофирал на магистрала "Тракия", съобщи бТВ. И осмината са откарани в болница.

Инцидентът е станал около 09:30 часа на 132 км в посока София. По предварителна информация най-тежко пострадал е шофьорът, другите са с по-леки травми.

След инцидента те са били откарани в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги", като четирима от тях са освободени, останалите са оставени за наблюдение, уточнява БНТ.

Водачът на автомобила също е чужд гражданин. Всички са били без документи за самоличност, изяснява се националността им.