Жена от самоковското село Продановци е с опасност за живота заради раняване от собствения си бик, който гледа в двора на къщата си.

Инцидентът се e случил във вторник около 21:20 часа. Съсед на пострадалата подава сигнал в Районно управление - Самоков като казва, че тя лежи в безпомощно състояние в двора на дома си, съобщават от МВР. Пред пристигналите на адреса полицейски служители ранената жена обяснила, че е пуснала да пасе в двора отглеждания от нея бик, който я е блъснал и повалил на земята. Тя е транспортирана от екип на спешна помощ в столична болница, където е настанена в реанимация с фрактури и обща вътрешна коремна травма, с опасност за живота. По случая е регистрирана преписка, информират още от МВР.

Снимка: БТА

Кметът на селото Емилия Драганова разказа за БТА, че агресивният бик не за първи път създава неприятности. "Многократно съм предупреждавала ранената жена да продаде или премахне бика, защото животното е агресивно", каза Драганова. По думите й преди няколко години пострадалата изпуснала бика, докато го пасе в близките поляни, и той подгонил деца от селото.

Емилия Драганова допълни, че тази сутрин е посетила дома на ранената, заедно с началника на РУ - Самоков гл. инсп. Янко Рогачев, с когото проверили дали животните не са избягали от дома и дали има такава вероятност. По думите й няма опасност животните да излязат от двора.

Снимка: БТА

Емилия Драганова разказа още, че в същия ден преди да се случи инцидентът, служители от отдел "Екология" към Община Самоков, от Ветеринарна служба София област, от Българска агенция по безопасност на храните и служители на РУ - Самоков, са установили при проверка в дома на ранената жена, че кравата е недохранена. Направени са предписания да бъде изринат оборският тор и да бъде почистена кошарата, добави кметът на селото.

След инцидента Емилия Драганова и съседите хвърлят през оградата на двора храна на всички отглеждани от пострадалата животни. Тя уточни, че ранената жена гледа в двора си бик, кучета, крава и теле. "В двора на къщата има голяма каменна чешма с голямо корито, от която всички животни пият вода", каза още кметът на селото.