19-годишно момиче загина при тежка катастрофа на пътя между Кърджали и ГКПП "Маказа" при отбивката за село Загорско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Сигналът за инцидента, който е станал на прав участък преди завой, е подаден около 8 часа. По неясни все още причини младата водачка е изгубила контрол върху лекия автомобил "Ситроен", който е излетял от пътя и се е обърнал в коритото на реката. Момичето е загинало. 

Криминалисти извършват оглед, а на място са и окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов и директорът на МВР-Кърджали Атанас Стефанов. Предполага се, че шофьорката е управлявала ситроена с висока скорост.

Снимка: Арда Нюз

Няма затруднения на движението в района на катастрофата.

Районът от пътя Кърджали-Маказа при отбивката за село Загорско е известен като "отсечката на смъртта". Това е четвъртата катастрофа със загинал от началото на тази година. В средата на април там стана инцидент с участието на лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. През юли в същия район смъртоносно беше прегазен глухоням велосипедист. На няколко километра от мястото през август при четворна катастрофа загина и млада жена.