Жена загина, а други 3-ма бяха ранени при жестоката катастрофа между 4 коли, станала на международния път за Гърция. Сигналът за инцидента е подаден в 15,45 часа. Сблъсъкът е на около километър от мястото, където през април стана инцидентът с лидера на ДОСТ Лютви Местан, при който загина 6-месечно бебе, съобщава "24 часа".


По първоначална информация катастрофата между 4-те автомобила е станала заради неправилно изпреварване в участък преди непрекъсната осева линия.

Мерцедесът в който е била загиналата жена, е бил с десен волан. Нейната самоличност все още не е установена, защото огледът на местопроизшествието продължава.

Тежко ранени са баща и син. Синът, който се казва Христо и е на 53 г., е с ампутирана от лакътя ръка и е изпратен в болница в Пловдив. Бащата, на 77 г., е на лечение в кърджалийската болница с травми на гръдния кош.

При инцидента е пострадала и жена на 33 г. която се е возела в друго от катастрофиралите коли. Тя също е настанена в кърджалийската болница с травми на гръдния кош.

Пътят към ГКПП "Маказа" е затворен на мястото на инцидента и движението се пренасочва през Джебел.