17-годишен младеж потъна в язовира на пловдивското Момино село пред очите на няколко приятели. Те обаче се метнали на велосипедите си, прибрали се и два дни мълчали, без да съобщят на никого за инцидента. Това разказа пред 24plovdiv.bg кметът Никола Стоянов.

"Били са няколко момчета - българчета и ромчета от съседните села Борец и Пъдарско. Дошли на нашия язовир в четвъртък след обед. Пекли се на слънцето, после яли и пили. Решили да се изкъпят. 17-годишният Ганчо изведнъж потънал и изчезнал във водата. Другите се уплашили и избягали. От страх не казали на никого за трагичния инцидент", обясни Стоянов.

Той информирал за случилото се кмета на община Раковски, на чиято територия е водоемът.

На следващия ден момчета от Момино село отишли за риба и видели на брега изоставено колело, телефон и тениска. Усъмнили се, че може да става въпрос за трагичен инцидент и се обадили на тел. 112. В събота пристигнали спасители, но не успели да влязат във водоема, защото имало силен вятър. Трябвало им и лодка.

"В неделя към 10,30 часа ми се обадиха, че са открили тялото на удавеното момче", каза кметът на Момино село. По думите му 17-годишният младеж е от ромската махала на с. Борец. "Детска му работа, мълчали са два дни, защото ги е било страх", допълва Стоянов.

Той попитал бащата на удавеното момче как може два дни да не го потърси. Родителят отвърнал, че има 7-8 деца и не знаел кое кога се прибира.

Образувано е досъдебно производство по случая, а трупът е откаран за аутопсия в Съдебна медицина.