Едно от двете момчета, които вчера се удавиха в Бургас, се оказа по-големият син на 30-годишната Виолета Иванова, която бе застреляна от мъжа си преди 8 години, докато празнува рождения си ден в семейната къща в бургаския кв. "Сарафово", съобщи "24 часа".

Тялото на 13-годишния Николай изплува на плажа вдясно от Моста в Бургас, докато спасителни екипи издирваха 17-годишния Ясен от жк "Меден рудник", който по същото време скочи от моста заради бас с приятел. От бургаската полиция съобщиха, че по-малкото момче е от дома за деца без родители "Ронкали" в бургаския кв. "Ветрен". Николай се разхождал с още деца от дома край Моста и плажа. Без да казва на никой, той скочил от рампата в морето.

Директорката на дома, която пристигна на място, беше в шок.

Преди 8 години - 5-годишният тогава Николай и 3-годишното му братче Борислав изгубиха майка си. На 22 юли 2012 г. 30-годишната Виолета Иванова празнува рождения си ден в семейната къща в бургаския кв. "Сарафово". Около 23.30 ч. съпругът й Тодор нахлул в двора и изстрелял четири куршума в гърба й. Жената почина на място. След това Тодор се опитал да застреля и брата на Виолета - Камен, но пистолетът засякъл.

В последните си думи пред съда, който му определи присъда от 23 години "лишаване от свобода", Тодор заяви, че съжалява за случилото се и се разкайва.

"Убих човека, който обичам, това е нещо непростимо. Не съм искал да я убивам, отидох, за да видя децата си. Не исках да извърша това. Животът ми загуби смисъл. Съжалявам, че погубих хората, които най-много обичам на този свят", каза в съдебната зала мъжът.

След трагедията братчетата останаха под грижите на баба си, но възрастната жена не издържала и се принудила да ги даде в дом.