Интересното е, че основният му бизнес е в едни от най-засегнатите отрасли от кризата - минната промишленост и строителството. Цоло Вутов е начело на група компании, като най-известни сред тях са строителната “Геотехмин”, добиващата медна руда “Елаците-Мед”, обработващата минерали “Трансминерал-ГТМ”. Започнал е кариерата си като маркшайдър (минен специалист) в "Елаците" и цялата му кариера е свързана с минното дело и строителството.
Общо в групата влизат 26 фирми, а "Геотехмин" изпреварва по приходи такива компании като "Главболгарстрой" и "Трейс груп".

След Вутов в класацията се подреждат председателят на съвета на директорите на "Петрол Холдинг" Митко Събев (414.7 млн. лв.), Иво Каменов и Марин Митев (296 млн. лв.), представляващи "Химимпорт", и собственикът на "Агрохолд" Васил Златев, баща на шефа на "Лукойл" Валентин Златев (286.7 млн. лв.). 

Според издателите на класацията най-силно през последната година от кризата са пострадали инфраструктурните компании, тъй като зависят основно от държавни поръчки. Това обяснява и 12-тото място на собственика на "Холдинг Пътища" и "Мостстрой" Васил Божков със състояние от близо 221 млн. лева.

В класацията попадат само хора над 35 години. Сред тях са едва 11 жени, като тяхното богатство основно е наследено от съпрузите им.
Най-богатата дама в България е Цветелина Бориславова - основен акционер и председател на надзорния съвет на СИБАНК. Тя е на 13-о място с богатство от 219.8 млн. лв.
Последна  в класацията на стоте най-богати е Татяна Сотирова, съдружник в телекомуникационната компания "Булсатком", за която е изчислено, че има богатство в размер на 36 985 000 лв.

В паралелна класация на бизнесмените, попадащи най-често под ударите на комисия Кушлев на първо място се нарежда Христо Ковачки, строителният предприемач от Русе Виктор Епщайн и Пламен Стоянов, известен като големия Дамбовец.

Класацията на в. "Пари" за 100-те най-богати българи е базирана на списък с 500-те компании с най-високи приходи, като след това данните са филрирани според публичната информация за собствеността. Извадени са чуждите фирми. Личното богатство не е обект на класацията.