Минен инженер бил най-богатият българин

Шефът на “Геотехмин“ Цоло Вутов е най-богатият българин. Състоянието на индустриалеца се оценява на над 438 млн. лева, според класацията на 100-те най-богати българи на вестник "Пари".

Обратно в новината

Коментари - Минен инженер бил най-богатият българин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"първо място се нарежда Христо Ковачки" Г-н "НОРМАЛЕН" Аз завърших с пълно отличие ВМЕИ(Т.У.),работих старателно цял живот проектирайки Енергетиката и строейки социализма("Народен орден на труда"-златен(въпрос ? колко е позлатен)),начална пенсия от120 лв и не само ,че не съм си купил ТЕЦ(или АЕЦ) но дори не са ми дали акция от 1 стотинка от продажбата им.НИЕ РАБОТИХМЕ -ЗА ДА СИ НАПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ ТЕ"Та били"работохолици"И ние бяхме работохолици и вижте до къде стигнахме НАЛИ,СКЪПИ НАШИ "ДРУГАРИ".

Сега добавете в сттията:1/Кой са му родителите 2/Бил ли е на партийна работа преди1989-в партйино бюро,районен комитети т.н. 3/Бил ли в службите или е бил сътрудник и т.н.Веднага ще видите как са се разпределяни нашите пари събирани за "светлото "бъдеще.Но никой не смее да направи и публикува такова изследване.Нали видяха какво стана с Луканов-той размаха празна папка-веднага го очистиха.А Огнян Дойнов и след0 дни-синът му(32 г.-умрел от цероза -болест на 70 г.пияници).Така че кротко."Има човек-има проблем,няма човек-няма проблем"(незабравимия И.В.СТАЛИН).Който е умен,смел,с образование,млад-в чужбина емигрант

Попитайте кой плати скъпото пътуване на Олимпи Стоянов Кътев до Лас Вегас през 2006 г.....

Абе хора става въпрос за фирми а не за лично богатство ,четете по внимателно а не злобеите само

Подобни хора на запад са и сериозни работодатели, докъто у нас не се е родил още работодател, за това и държавата е бедна и народа мизерен. Няма стимули, няма система която да накара тези пари да са равностойни на работни места, т.е. няма държава.

Какъв акъл, бе? Ти сам го написа - помогнали са му за първите 1-2 милиона! Защо не започне от нулата, само с акъл, че тогава да му видя акъла? Отдавна е казано: Зад всякое голямо богатство се крие ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Дали ще можем да го видим (престъплението) е друга работа!

Вие нормални ли сте.В каква държава живеем.Неистова злоба и завист от явно нереализирали се в живота и професионално хора. Лично познавам Цоло Ветов и той е достоен за уважение българин, който е невероятен работохолик и много кадърен човек.Да е жив и здрав и още да твори, за да има къде злобари такива да работите.

прати го тоя работохолик цоло да ми прекопае градината щом толкова му се работи........

С чии пари работи толкова много твоя Цоло?

a Виктория Тодорова не е ли дама

Казано директно, тези хора са подставени лица. Всичко друго са приказки за наивници.

да се търси в Банкя дет викат ....в една добре известна къща, ако не знаете коя е питайте Красимир Велчев - комшията ...хи хи ))))

Половинката на чичо Бойко е най-богатата българка според класацията.Та как се наричаше мъж,който спи с богати лелички?Премиер.Хайде сега някой да ми разправя,че българките били меркантилни!

ти си дойде в БГ то гледам и почна от тук да се изхождаш ...само не разбрах мъжът ти дали е доволен от идването)))))

Аз съм у дома при мама и котки,не при някой мъж.А ти да не би да пишеш от Афганистан,където жените нямат право да излизат.Как талибаните ви дават Интернет изобщо?

..от 20 години. кога успяха тези да станат милионери? как може да се стане милионер в бг? тези да не са си преватизирали бившата дърявна собственост на свое име?

Така както навсякъде другаде по света -късмет комбинативност, работа и/или леки заобикаляния на закона

Не,всичките тези Цоловци,Цв. Бориславовки-Бойковки,Илия Павловки,Луканки,Мезета,Кю левки забогатяха с честен ТРУД,нищо не са крали !

"чавдарци", експлоататори на пролетариата заграбили имоти и фирми, банки на капиталистите...Що е то ? Сега е БСП !

ого, аре бе, къде си да си изкоментираш другарите? нали равни бяхме, нали всичко в името на народа (разбирай работници и ратаи), нали смърт на капитализма.......ха-хаааааа, лицемери!

ама или цветелинка е много бедна, или това са само чистите пари на влог в банка, защото нейното състояние с акциите, имотите и т.н. е над 1 милиард лева.

ДО АВТОРИТЕ НА СТАТИЯТА!!!!!! Моля, направете необходимата корекция в заглавието на статията. Всъщност става въпрос за ВТОРАТА ТОП 100 от ТОП 200. Предполагам авторите ще се съгласят с мен и ще направят необходимото. За ПЪРВАТА ТОП 100 очакваме друга статия. Предварително БЛАГОДАРЯ!!!!!

а куде е божков? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Каквато ни е държавата, такива и милионерите- крадливи неграмотници от комунистическо време! Какъв инженер бе, на такива трябва да им късат дипломите!

Я вземи си скъсай твоята диплома ако я имаш.Със злоба и завист нищо не се постига.

Нещо да нес сте се объркали ? Този да не излезе че е най беден от най богатите ? Или го набелязвате за отвличане ?

Диспропорциите в разпределението и преразпределението на финансите ,дори и "законно" може да имат фатален ефект ,исторически доказано,и преодолимо д въвеждане на макро-ламки и микро-рамки,стандарти и тарифи,проценти...и преразглеждането им периодично ,за да продължи функционирането на общество и индивидите ,иначе няколко олигарха може да обезкървят цяла икономика до колапс,или паразитираща маса да обезкърви работеща маса с експлоатация и заробване....Относно златото и медта,които са с огромен икономически ефект и цена,то има РЕГУЛИРАНЕ,КОЕТО НЕ СЕ Е ПРИЛАГАЛО -това е национален и глобален ресурс,а до сега РБ е третирана като бедна на природни ресурси,дакота всъщност тя е най-богата по добив на злато и мед в европа и на 41-място в света по злато-трябваше да постъпват данъци към републиканския бюджет и да бъде съответно на това богатство богата и държавата,а не контрабандисти и единици свързани с добиване и разпраделение и преразпрределение -КОРИГИРАЙТЕ КАТО КОМПЕТЕНТНИ,ДЕ! Относно петрола,който е стока "крава" ,защото се използва и плаща в транспорта на всяка друга стока и услуга,доставяна с транспорт до което и да е място- петролът с висока цена може да обогати единици,дори цели държави и да нарани всяка икономика,дори всичките икономики по света едновремнно до колапс...Относно цени и тарифи на труд -в САЩ са намалили тарифите за сърдечните хирурзи и за кардио-инвазивните с около 30% ,за да избягат от колапс за другите мед дейности ,за строителите -тарифите са с 200% по-ниски от тези,които са получавали нашите тук и в Испания ,за шофьорите на тирове -също,за автомонтьорите -също -тук има двоуно по-високи тарифи на труд в сравнение с тези в ЕС и САщ,и това отнема от общата маса пари и хотоци,така че останалите шофьори,строители,монтьори,лекари ,пък получават в пъти по-малко!!!-коритирайте пропорционално,де..Относно банките -ще се въведе ДАНЪК ВЪРХУ БАНКИТЕ И БАНКЕРИТЕ,ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ЕБЕЗКЪРВЯВАЩ ЕФЕКТ -обсъдено ...от G 20.Бил Гейтс сам раздава обратно всяка година милиард ,за да противодейства на диспропорционално обезкървяващ ефект...,като неговата дейност е с явен позитивен ефект,с приложение в бита,икономиката,комуникациите и навсякъде след информационната революция и навлизането на компютрите с техните операционни системи навсякъде,но той НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА ,НАЛИ?!

Човече, налапал си се с терминология, която изобщо не разбираш! Вместо та пишеш безсмислици по форумите, намери подходящи книжки и чети, чети, чети...... Но дори и тогава, ако няма кой да ти ги обясни тези неща - кашата в главата ти ще продилжи. Но поне ще спестиш място във форумите.

Ето в Бразилия,спазвайки пропорциите в заплащането и цените,са постигнали значим ръст в развитието -8-0място в света по БВП.Та ВИЕ ЧЕТЕТЕ ,УЧЕТЕ И ПРИЛАГАЙТЕ НА ПРАКТИКА ПРОЧЕТЕНОТО! А ДА ВИ ПРИПОМНЯ,ЧЕ И ТУК СЕ УЧЕШЕ ЗНАЧЕНИЕТО НА ПРОПОРЦИОНАЛНОСТТА В РАЗВИТИЕТО,ПЛАНИРАНЕТО И МЕТОДИКАТА НА ОБРАЗУВАНЕ НА ЦЕНИ И ЗАПЛАТИ,ТАРИФИ,ДАНЪЦИ

Това ,че има богати българи е нормално!За БГ не е нормален начина на забогатяване!Обикновено зад всяко забогатяване се крие някаква далавера партиина закрила,парични инжекция с едно или повече куфарчета,банкови кредити без погасяване,приватизационни сделки с криминален характер,използване на властови позиции за обогатяване,участие в опорочени конкурси и още много други!Затова и на този другарубеден съм косъмът му никак не е чист!

Де да беше само за БГ ...

И на тоя другар, и на останалите изброени имена - също... Такова състояние не може да се заформи от нищо, а тъкмо по изчерпателно изброените от теб начини на първоначално натрупване на капитала в постсоциалистическите мътни времена. Тези хора са обременени и не са за завиждане - тепърва им предстои да плащат натрупаната тежка карма...

Такова състояние се заформя с много мозък, много работа, поемане на риск и отговорност и много много работа.

Това са пълни глупости! Тия пари са само капитала на дружествата, които притежават посочените хора. Я го има тоя капитал някъде, я го няма... Достатъчно е само да го вкараш в банката за един ден, колкото да си вдигнеш "отговорността" (престижа). Всички пари са в Швейцария или други неутрални зони, не го ли разбрахте това?! Тук е само малка част от заграбеното през последните 30 години. Интересното е, че има още какво да се краде в милата ни Татковина...

Минен инженер... как гордо звучи! Но по-вярно е да използват в заглавието друга дума, а именно "комуняга". Минни инженери бол, при това сигурно мнозинството са по-добри от този, но точно този а истински стар комуняга, апаратчик и директор още от Тошово време, нагушил се здраво за сметка на държавни активи в годините след прЕмяната. а между другото същият този е изкупил софийските предприятия за поддръжка на улиците и на осветлението! Затова този комуняга е най-богат в държавата, а София е най-издъненият град и най-тъмен също!

Пишете налучквайки.Цоло Вутов наистина е "комуняга" но никога не е бил директор от тошово време. Фирмата "Геотехмин" е създадена от трима души: 1/ проф.Величко Стоянов -никога не е бил комунист ,един изключителен професионалист в областта на откритите рудници.който беше мозъка и двигателя на фирмата. 2/ст.н.с Субашки -също един много добър професионалист . И тримата са минни инженери . За съжаление и проф.Стоянов и Субашки починаха и фирмата остана да се ръководи от Ц.Вутов. Даже и това не би го направило толкова богат ,ако цените на медта от "Елаците",не бяха стигнали космически висоти.Да имаш в днешно време открит меден рудник си е равносилно ,да имаш златна мина.

Ако само с акъл се ставаше мултимилионер картинката на богаташите в България щеше да е съвсем различна. Хайде ни осветлете, г-н Знаещ как се купуват толкова много мини от хора, чиито заплати не стигат дори за гумите на един камион?

какво знаши това да имаш меден рудник?! това не е ли нещо което принадлежи на целия бг народ. с какво право някои си го е присво.. пърдон "купил"

И аз знам, че е добре да имаш открит меден рудник (ама не в Бургас), но не знам как може да се сдобиеш с такъв! Хайде кажи, щом толкова си знаещ, как се придобива собственост върху такова нещо, че да разберем наистина ли си "Знаещ", или само си пишеш глупости по форумите!

В заглавието би трябвало да пише, че това е българинът с най-много известни легални пари. А въпросът си стои, как един инженер ще изкупи всички тези мини и предприятия. И аз съм инженер, пък със заплатата си не можех да изкупя и махленската бакалийка...

Той крадеше парите на българите,които работеха в близкия Изток.

инж.Ганев вие никога няма да разберете че има хора и инженери различни от вас. И времето напред ще доказва възможности на личността. Скръбта по разрухата на текезесетата не след дълго съвсем ще загасне.

Нямате си и представа инж. Петрова колко разбирам. Имам колеги, които карат таксита, други въртят търговия на едро и дребно, а трети се олигарсиха. Аз пък се оказах оценен специалист в голяма фирма, обикалям си по света и си свиркам, а сутрин се гледам спокойно в огледалото, не надничам под колата си за съмнителни предмети и не ми се обръща сърцето като ми звъннат на вратата. Както се казва, разни хора, разни идеали...

скръбта по разрухата на текезесетата" е скръбта на хиляди останали без работа и скръбта на хиляди изклани без причина животни от същите тези ТКЗС-та. И вместо всичките тези хора да останат тук и да подържат селското стопанство на нашето отечество, те са сезонни работници в селските стопанства на чужди държави.

Питам се кога ще си направим прехода!??? До кога ще гледаме най-различни комунистически кримки като бизнесмени...това е толкова смешно ,та чак жалко!!!

Докато американските бомбардировачи са на стартови позиции в базата Авиано, няма да можем. Просто забрави за това...

Нерде американски бомбардировачи, нерде комуноиди едри бизнесмени...

КАТО СА ТОЛКОВА БОГАТИ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ПО ЕДИН ДОМ ЗА ДЕЦАТА

дреме им не к-а за децата- нали затова отнеха лиценза на ВВС - защото излъчиха филм за тези деца...

И за какво са им толкова много пари? Животът е само един. Не им ли стигат парите за този живот. За съжаление други животи няма....

Това да се разбира като класация на тия ограбили най-много България...

само 38 хилки има горката как ще ги догони тия с милионите

Я пак прочети статията !

Кой забрави Васил Божков питам аз платени журналя?

И не само, и не само..... Славчо Христов на кое място е? Софянски, Любо Пъпката, те как са с парата? Ако трябва некой SMS да пуснем, да не умрът от глад. А Костов и баба Цоцолана. А Надето?

А Р.Овч., серГей, Гоцэ, Симеон Пешев, Цеко Минев, Петър Манджуков и т.н.?

И други знайни и незнайни грабители на Българската държава....

Приятна за четене статийка, но това най-вероятно са парите на светло, които посочват тези господа и дами. А другата класация...?Честно казано не ме и интересува, всеки да си гледа в паничката!

Па това не е верно изобщо!Не може да са "откраднати"300 милиарда а тук да пишат за некакви милионници?Нещо пак шминкен А?

Я виж-ти : -- и `тех` изпедепсали в името на геоминския отдел на трибуквениците ! Защо ли ?! /// А пък, ако ли г-ца Бориславова започне да назнайва какво се прави с парите изобщо ....

Не виждам наистина богатите в тази класация... Къде е Валентин Захариев - продал Кремиковци за към 200 милиона?

от тук можеш да си направиш изводче че Господина е нечия марионетка/лице а зад него стоят хора които не искат явно да си декларират приходите.

да, за съжаление са горкичките бедни, а пък и тази на 13 -о място, да я съжалиш....

Което доказва за пореден път, че в България нищо не се СЪЗДАВА - забогатява се или от експлоатация на природните ресурси, или от престъпления. В този ред на мисли е прекрасно, че закривате БАН и университетите - по този начин минимизирате шанса някой някъде да измисли и създаде нещо...

Да, народът иска търтеите от БАН, а и всички измислени агениции и холдинги на държавна софра да бъдат закрити. Глас народен - глас Божи! Точка по въпроса.

:) А бе тая "най-бедната" верно е бедна, само 36 бона състояние. Горката сигурно живее под наем :) Шнорхели такива, не си ли четете статиите преди публикуване.

editors

Имаше очевидна грешка в оригиналния текст, но я поправихме със закъснение. Не мисля, че подобно провинение заслужава определението "шнорхели".

комплимент е туй, - че си тънка и стройна, кат шнорхел :0)

ужас

Грешката, преполагам е с три нули...да се чете 36.985 млн. лв?

Според мен има грешка за най-бедния! Охлюви...

Няма грешка, ако само толкова има, значи наистина си е най-беден :)