Компанията е един от най-големите производители на електронни и механични части за автомобилната индустрия. 45% от продукцията на дружеството е за един от най-мощните автомобилни концерни в Европа – "Фолксваген груп".

Лентата на новата производствена мощност прерязаха президентът на България Росен Плевнелиев, д-р Манфред Пюшел, председател на борда на директорите на „ВИТТЕ Аутомотив Груп“, служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов, кметът на Русе Пламен Стоилов, в присъствието на много официални лица и гости, предаде RuseNews.

Вижте снимки >>

"Първата копка беше направена точно преди година, на 10 октомври миналата година", каза в обръщението си към присъстващите Манфред Пюшел.

Той подчерта, че това е само част от предвижданото разширение на дейността на фирмата в Русе, като тенденцията е от 180 в момента, до 2017 г. работните места дя станат 550.

Росен Плевнелиев акцентира върху все по-ясно очертаващата се тенденция за разширение на присъствието на автомобилния клъстър в България, в който в момента са ангажирани над 15 000 души.

След официалното откриване държавният глава и гостите разгледаха новия завод, производството в който вече е на пълни обороти.

Той успешно е преминал сертификационните процедури по международните стандарти за управление на качеството ISO TS 16949 и ISO 14001 за опазване на околната среда.

Заводът също така е издържал множество клиентски одити, сред които от „Форд“, „Дженерал Мотърс“, „Фолксваген“ и много други.

Бъдещите планове на компанията включват по-нататъшно разширение на производствените площи и капацитет, което ще създаде възможности за откриване на нови работни места в Русе и региона.