Нов автозавод е открит в Русе (снимки)

Новият завод на „Витте Аутомотив България“ в Русе беше официално открит днес в присъствието на президента Росен Плевнелиев.

Обратно в новината

Коментари - Нов автозавод е открит в Русе (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мрзива да гледате камо ли да работите.

Браво! Лошо няма... Само дето се съмнявам, че ще си купя вече нещо от Фолцваген груп...;-))))) Иначе, сериозно казано, това е много добра новина - това е начинът да вървим напред. Инвестициите трябва да се стимулират, а не да се чудим, как да ги отхвърляме...

Фолксваген

РЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ! ДЕЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ! КИНЕФИКАЦИЯ! ЖИВО АЛА-БАЛА!

ПОРЕДНА МАНИПУЛАЦИЯ! ТО ПРЕДИ ИЗБОРИ ТАКА СЕ ОБСЛУЖВАТ ДРУГАРИТЕ - ЗАВОДА НЕ Е НОВ, МЕСТИ СЕ В НОВА СГРАДА И Е ЗА КЛЮЧАЛКИ. ЗАПЛАТИТЕ НЕ СА ВИСОКИ ДОРИ ЗА СЕВЕРОЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ! ТА- ПАРТЕНКА!

ЩО МЕ СКРИВАШ, БЕ?

Заводът нужда от реклама - няма. Не продава тук, не печели пряко ни от държава, ни от община. Чиста проба уважение си е да присъстват високопоставени личности. Резервни части или серийно производство - знае който иска.

Започва се с резервни части. Като се утвърди опит, традиции, се минава към агрегати. След 5-10 години гостоприемна бизес среда се пробва и с автомобили. Като чета постингите на троловете, не ми се вярва това да се случи. При бонаци бизнесът опитва и си заминава. В комунизъм бизнес става само с кражба и измама. То тъпо това комунистът. Дори и не знае какво иска. Някакви сбъркани представи и тотлана сбъркания в реакциите. Сякаш някой го е натирил да работи в този завод, веднага почна да смята заплатите. А бе там има ТРЗ, а никой никого не връзва, бе лумпени! Вие олигофрени ли сте? На хора не мязате вече от скотска глупост.

БУЛГАРРЕНО нещо да ти говори!!! ДВЕ РЕНА за сглобяване срещу ТРИ ВАГОНА ДОМАТИ!!!

идиоти! Фабриката е за производство на резервни части както се полага на колонизирана територия. Ако и суровините са наши по идиотизъм няма да имаме равни. Пазарите за готовата продукция, тя струва скъпо - напълно завършени коли, електроника, уреди и т.н. Резервните части са за оберчените на деградация поробени народи, които нямат право на наука, икономика, развитие. Съсипаха социалистическата ни икономика, за да ни превърнат в роби. Народ, който търпи това е малоумен. Жалко!

пиша от GSM.

Малка поправка, но съшествена. Никой не е съсипвал социалистическа икономика, тя е съсипана по замисъл. Аз помня за каква комунистическа диващина идеше реч. По-тъпо, по-некадърно и по-губещо от социалистическата икономика на България не е имало. Не се излагай, това вече и децата го знаят. Не и децата на комунистите де, понеже те са изродени с Идеята, от която идея 43 народа тънат в комунистическа мизерия и до днес. Простак е, който вярва на лозунгите, а си затваря очите. Голям простак. Самообиждаш се, нищо че не ти знаем името и не те познаваме. Имай неудобство, остани поне една част човек.

На колко годинки си бе, КЕЛЕШ?!...

Ти защо не отвориш завод за цели автомобили, като си супер умен, талантлив и имаш такава визия? Келеш!

сте избързали с това откриване,какви хора сте бе......можеше да изчакате няколко дни до след изборите та Б.Б,да резне лентичката

И какво произвежда този "автозавод"?

смески за прасета

е, да има външни инвестиции в България и разкриване на работни места. Идиотщината е, че говедото Оффшорлиефф присъства там, срам, срам, срам...

който за втори път прави герберско /ГРОБ/ служебно правителство..

ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ДА СЕ ОТВОРИ ТАКЪВ ЗАВОД В БЪЛГАРИЯ , Е ЧЕ В ГЕРМАНИЯ НА РАБОТНИКА МУ ПЛАЩАТ ЗА ТОВА 20-27 ЕВРО/ЧАС , А В БЪЛГАРИЯ 3-4 ЕВРО /ЧАС / ... ... ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ГЕРМАНИЯ СА ЕДНАКВИ :)))

е и ? А защо мислиш всички големи компании си изнесоха производството в Китай ? И според тебе - Китай става от ден на ден по-зле а? Няма угодия за тебе ...

Абе, Китай е добре, ама китайците продължават да нагъват лястовичи гнезда.

Pesh0

Само дето не казват какво ще правят в този завод . джанти ? гърнета ? найлони за опаковане на седалките ?

работил сам в подобни зáводí.работи се здраво но заплатíте са 1200-1ч00 лв.

простак от Плевнелиев няма.

Росен открива завод, в Горни Лом умират хора.

... и ко от това, в Горни лом са червени!?

Когато Президента откриваше завода в Горни Лом никой не е умирал... или очакваш Президента да знае с часове напред къде какво ще се взриви? Понякога си мисля че много от пишещите из форумите са с лоботомия...

На снимката - шестима мъже , Роска и една друга дама зад нея.....

всичко е много хубаво но съм сигорен че местните :бизнесмени: ще им дадат акъл че и 500лв стигат и отново ще бълват работещи бедни а мафията ще става още по богата

Тапир, научи се първо да пишеш правилно и след това давай съвети и лей мозък, който явно ти е в недоимък :))))

Samo tova e spasenieto ! Investizii i na6te da se maxat Олигарси

само патриотичните червени мамуни могат да вият, че някои друг е отворил завод, а не е окрал милярди като господарите им рубладжии!

Радвам се за русенци защото ще има няколко стотин може би хиляда души ангажирани с работа и препитание .Но още по готино ми е за хората които харесват автомобилите на фолксваген-груп ,ако сега закъсват тук таме за в бъдеще могат да бъдът сигурни че ще закъсат навсякъде :)))))))))) .Шегувам се може пък да станат по надежни ,а дано а ма на дали !!!

Презид Обама само за първия си мандат е посетил завода ДЖИП в Охайо 11 пъти. Стои по 5-6 часа слага бели ръкавици и лично /с машина/поставя двигателя в шасито. Беседва с работниците. Днес пристига в Чикаго. Утре чете лекция в НортУест Юнив.За да не пртоварва трафика на ОХЕРА или Мидуей, поради пожара на радара в Аврора Еърфорс 1 каца в Гери -наблизо до Чикаго Индиана. Днес поради Щорма на Охера бяха отменени 219 вътреш полета. ББ да се учи на скромност.

Добра новина сама по себе си. Основният проблем обаче е нецивилизованата данъчна система на страната в момента. Големите търговски вериги, монополите, банките, добивната индустрия трябва да бъдат сериозно данъчно обложени. Това е цивилизованата алтернатива на експроприацията. /национализация/ Корпоративният данък трябва да бъде рязко повишен, с пъти. Съответно от постъпленията да се повишат заплатите на зависещите от бюджета и пенсиите. Това повишава търсенето и става предпоставка за започване на нови инвестиции и бизнеси като процеса се самоускорява. Само е необходимо лекинко да се бъгне вноса, за да не изтече в погрешна посока кеша ! Може и да се измисли нещо като "данък легитимност" - един вид забравяме, че са придобили тези предприятия в условие на престъпление срещу едни 10 % от настоящата стойност на обектите внесени в полза на бюджета.

Това би било голяма грешка. Едно от предимствата на България е именно либералната данъчна система.

Чудесна новина,честито на русенци!

И пак питам какво произвежда този завод?

Ако си направиш труда да напишеш името на завода в гугъл още първият резултат ще ти отговори на въпроса...

Защо можеш да си купиш нещо ли?

какво мислиш ще си купи един оръфан пролетариат? Освен може би делко за жигулката

тва тойота мерцедес и БМВ няма да могат да спят като са видели нашта пастирка в тоз "автозавод"))))))

абе..аз пастирки от снимката по-горе не видях, ама в момента репликирам на безполово. Убеден съм, че пикаеш клекнал!

Ама червените тиквени чикувчета казаха че няма индустрия понеже затвориха на бай Тошо заводите за тежко машинистроене и Кремиковци ????? Какви са тия сега работи да разваляте партийната линия!

ква индустрия те гони бе цървул подгумерски....бахти смешника

Червените тролове са толкова жалки, че не си струва да ги коментира човек.

Скоро ще бъде произведена и първата българска кола с името на Президента-бизнесмен...

най-накрая нещо истинско - стига молове, бизнес центрове, бизнес паркове, научни тех паркове и тн простотии - накрая нещо което реално ще носи добри пари, не само да се перат такива. Евала на Русе.

Не се радвай толкова! Аз съм от Русе и мога да ти снеса малко информация..... Тази т.н. немска фирма е в Русе от 3 години, постоянно търсят работници и специалисти/ специалистите ги искат с перфектен немски/ и все не могат да ги намерят. Защо ли? Не знам, но.... заплатите на работниците са 300-500 лева, а на специалистите - 500 - 600.... Вие по-долу дето наричате българите мързеливи, ще работите ли за такива пари?

ама разни гейберасти се празнят от кеф....що ли...вие ще кажете)))))

На мен ми се струва по-скъпо да даваш смешни заплати и да губиш пари заради текучество на персонала.

Сигурен съм, че и в Русе, както и навсякъде, кафенета, ресторанти и прочие заведения денонощно са пълни с хора, дето "нема да им бачкам за 300-500 лева, я"! И това не са ядрени физици, а разни моми и юнаци с гимназия и тук на - виШо... Та така - бий капиталиста като не му работиш въобще, тегли заеми и си гледай кефа, живота е един...

Хайде сега......и ние знаем туй онуй. За 300-400 лв. и метачки не могат да наемат. По добре не пишете глупости. Аман от хейтъри.

Другия въпрос е, защо Близнашки не е рязал лентичката, а президента?! :)))Вижте само каква тъпотия, президента прави реклама на завода, вместо да си плати като всички за реклама по ТВ, радио, сайтове и билбордове :))) Дали ще отворят и магазин към завода да си купуваме резервни части на заводски цени или ще са като шивашките цехове-произвеждат на Версаче и Валентино тук дрехите, изнасят се на стойност 5 лв и после се връщат с етикети и се продават за по 2000 лв ?! На частите дали ще пише произведено в България или Германия?!

Най-гадното е, че с преждевременното отваряне на завода клъстера прецаква Великия Ленторезец. Какво пречеше откриването да стане след изборите ?

TИPAMИCУ

Не е проблема, че великият ленторезач е отсъствал. Просто тези са намерили "църква да се прекръстят" като са направили завод в държава с ниско заплащане на работната ръка. Я да беше това в Китай..вярно евтиниа работна ръка но два месеца по-късно са им построили заводи двойници с които ще им секнат печалбите.

каква реклама бе, това си е честа антиреклама, ама гермаците не са загрели навреме.

Това е истината, това трябва на България!Само се чудя, как е изгряло слънцето в Русе без Боцко.Какво дуене щеше да падне.АЗ, ГЕРБ ... и т.н. лакърдии!

Чуждите инвеститори бягат защото са подложени на изнудване от държавната мафия и олигархия. Много ми е интересно, кой е дал рамо и протекция на този завод? Защо азиатските инвеститори са гонени? Каква е причината да няма в България чужди инвестиции, а в същия момент законодателството ни да е възможно най-либерално към такива? Ами разбира се, че държавата носи вина за това.Така, че присъствието на президента само декларира към един завод протекция, а с останалите инвестиции защо не е така? А знаете ли защо този завод ще затвори кепенца след 5 г? Познайте от веднъж.

Кои азиатски инвеститори са гонени? Вярно, че китайските ресторанти понамаляха, ама пък на Илиенци всяка втора сергия е тяхна и продават стока, та стока... Как ще са гонени, добре дошли са, стига да не ги води Лупи, де...

magit@abv.bg

Не ми се спори с човек, който свързва азиатските държави с китайски ресторанти и дрехи от Илиенци. И то добре, че е Илиенци, китайските ресторанти и дюнерите, че софиянци щяхме да яден само банички и да обличаме само дрехи втора ръка ;)

Изметта, която е свикнала да живее от социални помощи и кражби, стене против Плевнелиев, защото има откриване на нови работни места, но те ще "БЪДАТ ЕКСПЛОАТИРАНИ, ЩЕ ЗАМЪРСЯВАТ ОКОЛНАТА СРЕДА И ЩЕ РАБОТЯТ ЗА 300 - 400лв." Тази мързелива и вечно стенеща сган е най - големият проблем на България!

и лизач хасанов.....

Точно в това , и там е спасението на България и на НАЦИЯТА ни !!!! В: - ИНВЕСТИЦИИ -НОВИ ЗАВОДИ -НОВИ ПРОИЗВОДСТВА -НОВИ РАБОТНИ МЕСТА - ................................ И КОЛКОТО СА ПОВЕЧЕ- Е ПО-ДОБРЕ.. по-голямото предлагане - ще предполага , че и всеки работодател- ще с опитва да привлича с по-апетитни заплати ... ТОВА ДА СЕ ЧУВА... ЧЕ Е ИМАЛО "НЕДОСТИГ' НА КВАЛИФИЦИРАНА РАБОТНА РЪКА... АМИ ДА СИ ПРЕДСТАВИМ НАПРИМЕР : -направят се десетки такива заводи и заводчета .. / добре е обаче да си имат железна мениджърска ръка" начело.., че иначе как са отворили-така и ще затворят .../ -лека полека - самите мениджъри и шефове усетят , че спасението е в едновременно повишаване на качество, количество на производителност- - съчетани реално със съответното рално повишаване на заплащането ... -лека полека - много от близо тримилионната БГ-армия от гастербайтери в ЧУЖБИНА - ЩЕ ЗАПОЧНЕ ВСЕ ПО СИЛНО И ПО-ЧУВСТВИТЕЛНО ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТИЯ НЕЩА... -А НАТАТЪКА - Е ЯСНО... БЪРЗО И СПОЛУЧЛИВО-МОЖЕМ ДА ТРЪГНЕМ ПО СТЪПКИТЕ НА ПОЛША, ЧЕХИЯ И УНГАРИЯ ... А КАКВИ СМЕ СРЪЧНИ И ТРУДОЛЮБИВИ- ДА ГИ СТИГНЕМ .. НО ... НЕШАТА ЗАВИСЯТ ИЗЦЯЛО И САМО ОТ "ЗАСЕГА ТЪПАТА И НИЩО НЕПРАВЕЩА ПОЛИТИЧЕСКА КАСТА...

Плевнелиев - душманинът на неудачната и мързелива сволач!

Нас тая работа не ни бърка. Даже не само , че не ни бърка и не е в наша полза, а е в наш ущърб, защото този завод не е български, а чужд, продукцията му ще заминава извън България и печалбите няма да се влагат в българската икономика, ще експлоатира наши сънародници да работят за по 300-400 лева и ще замърсява българските почви, води и въздух !!!! Такива заводи не ни трябват! Трябва ни БЪЛГАРСКО МАШИНОСТРОЕНЕ, за да сме независими от "доброжелателите' ни от САЩ и ЕС !

Да, обаче си имаме "клъстър"-хубава българска дума.И "логани" си имаме, и баджове и какво ли не!Но най-ми харесва "входирането"!

Васо, тя тая работа не те бъркарa, ама когато в Ловеч сглобяваха москвичи те бъркаше и тогава не есплоатираха нашите сънародници. Къде са москичите бе Васо. Идиот неден. Експлоатация, капиталът, Макрс, Ленин. Трол ли си или си идиот?

Ние сме демократична държава с отворени граници в която всеки може да инвестира, а капитала ако е лично твой, да правиш каквото искаш. България трябва да инвестира в науката, за да създадем нещо ново. Трябват ни нови продукти. Германия е силна в автомобило строенето, защото след втората световна война и е забранено да произвежда самолети. Така е и с Япония. Наша си е вината, че не развиваме науката си и не инвестираме в нея. България има възможност да се специализира в много други области.

Като гледам, най-голям специалист си в троленето... Сега остава да построиш завод за това и да започнеш да го изнасяш...

Всъщност ние си затрихме съвсем доброволно всичко, което имахме, после изгонихме възрастните и кадърните и сега се чудим защо откриваме топлата вода.

Къде по света президенти или премиери режат лентички на заводи, магистрали, детски градини и прочие?! Все едно сме създали совалка която да навлиза в космоса без ракета?! Това си е чист популизъм.

В БГ. Сами се сетете защо подражават на комунистическия лидер Т. Живков.

magit@abv.bg

А то това е ясно.

Представяш ли си ако Меркел, Обама или Китайския президент ходеха да режат лентички на детски градини, футболни игрища или цехове за монтаж на играчки - кога щяха да си гледат държавните работи ? Гачели нашите, дето се натискат да се показват пред камерите, много друго са свършили ...

"Дейвид Камерън откри нов завод за коли на "Макларън"", "Ангела Меркел и Вън Цзябао откриха промишления панаир в Хановер" - и Google ли не можеш да ползваш глупако? Тоя платения трол, на който пригласяш е ясен, ама ти поне що се излагаш?

Много ми е интересно по каква причина върнаха рязането на лентички за откриване на нещо. Или някои хора така са обсебени от желанията си по време на комунизма че не могат да им избягат. ПП рязането на лентички в такива мащаби като по времето на бай ТОшо го възстанови банкянския. А плевнята подражава. А всичките подражавта на т.ЖИвков. Ех спомени и мечти, хора на по 60 г. няма как да не възстановяват маниерите от преди 25 г. Тогава са мечтали да са на мястото на Т>Ж> вече са. Обаче са по-тъпи.

Ти как предлагаш ОФИЦИАЛНО да се открива каквото и да е? Когато се кръщава кораб например в носа му се разбива бутилка шампанско и това го е правила дори английската кралица, без да бърчи нос, че е останало от прадядо и... Нарича се традиция, ако не знаеш...

Не знам някъде по света (изключвам БГ) президента да реже лентички за това, че са открили някаква фабрика с 100-200 човека. Там това не е събитие за разлика от БГ където кенеф да направиш пак е събитие и трябва да се открива от президента, че видиш ли все пак нещо реално е направено а не само приказки и реклама.

Браво!!! дано по-често да се чуват такива новини

Да се чуват. Прав си, но защо президента трябва да е там?! Това не е проект съществено значим и от огромно национално значение. Да не би лекарство срещу рака да е открит, че да присъства там президента?

Ами бая значимо си е събитието - при положение, че има нула чужди инвестиции в държавата, всеки инвестиран лев се превръща в повод за празник и най-малкото е да бъдат уважени от най-високо място! Но ти и подобните ти сте заслепени от омраза към президента и дори да беше присъствал на откриването на лекарство против лака, дори ТОЙ да беше открил лекарството - пак щяхте да намерите кусур и да пуснете някоя мозъчна пръдня от сорта "Е, кво пък толкова!"

За червенушки като теб нека пак да припомним, че привличането на инвеститора се случи с дейното участие на президента и благодарение на личните му контакти с немския бизнес. Анадънмо?

kikuno

Добра новина .Германска фирма и работни места в Северна България но не само прокрай морето и не свързана с добив на полезните ни изкопаеми и износ, нито с изсичане на гори .

българия тръгва нагоре! за една кратка година бсп и дпс построиха завод за бъдещето на нацията. браво другари!

Разбирам чуството ви за хумор, но в Интернет е опасно. Невероятно е колко много хора ще ви повярват.

Офшорко е негоден за каквото и да било.

Ето защо на Росен са му трябвали още един милион- да обикаля и открива частни заводи. Ех Близнашки... ти за народа ли работиш или за Росен?

Що за въпрос, естествено, че за негово величество президента и неговия пророк Боко от Банкя.

Първа копка миналата година Октомври -Росен открива завода. По тази логика Орешарски откри Тракия и Дунав Мост 2, защото Борисов без малко не успя да резне лентичките.

Не че се заяждам, ама за да се почне един такъв завод, имаш ли идея колко по-рано са започнали разговорите?!

magit@abv.bg

Регистрираш фирма за една седмица и започваш да инвестираш. Купуваш земя, получаваш разрешително и строиш. Какви разговори трябва да има, за да започнеш един бизнес в България?! Има си законодателство.

Много сте тъпи. За такива инвестиции се борят по цял свят!!!! Проблема е че инвеститорите се оплакват ,че няма квалифицирана работна ръка?? В Пловдив четох , че инвеститор искал да разшири завод, но нямало работници?? Да гейския ЕС построи тия заводи у нас. Нещо което да може да се продава навън?? От руските заводи ,нищо не можеше да се продава навън. С умрели технологии какво да произвеждаш и продаваш?? Гигантски завод не ти трябва, трябват ти няколко по-малки. Само хвърляхме пари на вятъра за огромни комбинати.

Браво на ГЕРБ!

Долу ГЕРБ

Браво...хайде сега и в Бургас да построят няколко производства,че с тоя туризЪм 3 месеца......