140-те пътници, които излетяха тази сутрин с полет на нискотарифната авиокомпания "Райънеър" от Летище Бергамо, бяха посрещнати с хляб и сол по стар български обичай, предаде Дарик.

Да отбележат началото на втората редовна линия на летище Пловдив бяха областният управител Иван Тотев, депутати, и председателят на Фонда за развитие и кмет на община Асеновград Христо Грудев.

Изпълнителният директор на летище Пловдив Дойчин Ангелов съобщи, че заминава за форум в Италия, на който ще бъдат очертани възможностите за трета линия, която може да стартира през есента.

Иван Тотев подчерта, че това е само първата крачка за развитието на летище Пловдив. Нашите амбиции са много, много по-големи от това, което имаме до момента, допълни той. Областният управител изрази увереност, че до края на годината ще има още една или две редовни линии. Председателят на Фонда за развитие на летище Пловдив Христо Грудев подчерта, че успехите са факт вследствие на доброто взаимодействие между местната и държавната власт.