Установено е, че при предишни проверки, извършвани в обекта, намереното количество месо не е било декларирано, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От Националната ветеринарно-медицинска служба допълниха, че тайникът е бил отдалечен от останалите камери и маскиран с палета, предаде БТА. Заварената врата на скритата хладилна камера е била разрязана с флекс. Сред месото е имало и изрезки от салами и прошуто. Складът е запечатан.

Цялата продукция, открита в запечатаната хладилна камера, ще бъде изпратена на екарисаж, заяви по-късно директорът на дирекция "Държавен ветеринарно-санитарен контрол" към Националната ветеринарно-медицинска служба Любомир Кулински, цитиран от БТА.

През август при акцията на антимафиотите и ДВСК, наречена "Дупетата" бяха открити 194 тона изрезки и месни суровини с изтекъл срок. Тогава стана ясно, че 125 тона от “дупетата" са задържани във фирмите “Анона” и “Камарко”, чийто собственик е Георги Костадинов.

Само преди месец от склада на същата фирма изчезнаха 441 кг агнешки бутчета, внос от Англия, на които беше наложена възбрана от ветеринарните инспектори в Плевен.

Сега предстои да бъдат установени вида и произхода на откритите нови 15 тона месо, както и описването му в протоколи от екип на ДВСК.