По такъв начин заводът Godrej and Boyce, разположен в град Мумбай, се присъединява към предприятията, поизвеждащи „изхвърлени зад борда устройства на цивилизацията", съобщи Mashable, цитирана от КРОСС.

Генералният мениджър на компанията, Milind Dukle, призна, че поръчките са намалели изключително много и са на път да изчезнат напълно. Ето защо, компанията е предпочела да затвори врати преди да фалира, предаде Digital.bg

Така пишещите машини се присъединиха към Flip видео камерите, Kodachrome и флопи дискетите, които вече не се произвеждат никъде по света. Затварянето на завода в Индия слага край на една цяла ера в офис оборудването. Сега тези придобивки на цивилизацията стават предмет на колекциониране.

За първи път прототип на пишеща машина представя Хенри Мил през 1714 година. Но за изобретател на първата серийна пишеща машина се смята Кристофър Летем Шоулз, когато през 1868 г. патентова устройството. През 50-те години на 20 век е Златната ера на пишещите машини. През последната четвърт на 1953г. Smith-Corona продават 12 млн. броя. Но благодарение на компютрите, през 2009 г. са продадени едва 400 000 машини в целия свят. И макар по-голяма част от света вече да се е отказала от пишещите машини, в Индия те все още намират своето приложение.